Aylar öncesinden hakkında görevden alındığı iddiaları ortaya atılan Van il sağlık müdürü doktor Bilal Acar Hakkında akşam saatlerinde bir kez daha görevden alındığı söylemleri yayılmaya başlandı.
Göreve geldiği 2012 yılından bu yana iktidarın hedefinde olan Dr. Bilal Acar’ın bugün itibariyle görevden alındığı yerine Van Halk Sağlığı Müdürü Yakup İmren’in atandığı iddia edildi. Göreve geldiği günden bu yana yaptığı icraatlarla kent genelinde büyük takdir toplayan Acar’ın görevden alındığı bilgisi sağlık camiasında şok etkisi yarattı.


Gündemx.com’un güvenilir kaynaklardan elde ettiği son dakika haberine göre Dr. Bilal Acar’ın görevden alındığına dair sağlık müdürlüğü çevrelerinde ve Van Valiliği tarafından konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Konuyla ilgili detaylı bilgileri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.


DR. Bilal ACAR Kimdir?
1978 Yıllında Sakarya Hendek İlçesinde doğdu. 1989 yıllında İstanbul Fatih İlkokul Eğitimini bitirerek, İstanbul İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesini 1995 tarihinde tamamladı. 2005 yıllında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakultesi Eğitimini tamamlayarak 2005 - 2007 yılları arasında Van İhtisas Hastanesinde görev yaptı. 2007-2008 yıllarında Hatay İskenderun ilçesinde askerlik görevini yaptı. 2008-2009 yıllarında Van Edremit Sağlık Ocağı Hekimliği görevini üstlendi. 2009-2012 tarihleri arasında Van İl Sağlık Müdür Yardımcılığı görevini yaparak, 2012 yıllında Van İl Sağlık Müdürlüğüne atandı. Evli 2 çocuk babası olup. Van Ortanca Köyü Nüfusuna kayıtlıdır.

Dr. Yakup İMREN kimdir?
1979 yılında Muş’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden mezun olduktan sonra Van Muradiye Babacan Sağlık Ocağı Hekimliğine atandı. Van 112 1 Nolu Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri İstasyonunu Sorumlu Hekimliği, İl Ambulans Servisi Başhekimliği, Van Merkez 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimliği ve Sağlık Müdür Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 20 Mart 2012 tarihinde Van Halk Sağlığı Müdürlüğüne Halk Sağlığı Müdürü olarak atandı. Halen bu görevi yürütmektedir. Hemşire Sibel İMREN ile evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Wan Haber