Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Van’ın Haziran 2017 ihracatı bir önceki yıla oranla % 125 artışla 32 milyon dolar oldu. 

Prestijgazetesi'ne açıklamada bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Van’da 2017 yılı başından itibaren ihracatta önemli bir artış gösterdiğini belirterek, “2016 yılının Haziran ayı sonu itibariyle 15 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiştik. Bugün gururla ifade etmek isterim ki bu rakamı ikiye katlayarak 32 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Bu önceki yılla karşılaştırdığında yüzde 100’lük bir artıştır” dedi.

KAPIKÖY’ÜN KATKISI

İhracat konusunda Kapıköy Sınır Kapısı’nın önemine dikkat çeken Takva, şunları söyledi:
“ Kapıköy Sınır Kapısı’nda devam eden  modernizasyon çalışmaları son sürat devam ediyor. Çalışmaların tamamlanması ile birlikte dış ticaret hacmimizde önemli gelişmeler sağlanacak.  Bunun yanı sıra dış ticarette yaşadığımız sorunların çözümü hem kent hem de ülkemizin dış ticaretine, ekonomisine ve ortaya koyduğu hedeflere ulaşılmasına katkı sağlayacaktır. Bu beklentilerimizin hayata geçmesi ile birlikte önümüzün daha açık, yolumuzun daha aydın olacağına inanıyorum”

“ÖNCÜLÜĞÜMÜZ SÜRECEK”

İhracata yönelik organizasyonlarda öncülük rolünü sürdüreceklerini belirten Takva, şunları kaydetti:
“Van Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da işletmelerin ölçek büyütmelerine ve ihracat odaklı çalışmalarına yönelik organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. İnanıyorum ki Üyelerimiz önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin önemli ihracat firmaları arasında yerini alacaktır. Gurur verici ihracat rakamlarına ulaşılmasını sağlayan üyelerimizi tebrik ediyorum”

Kaynak:Prestijgazetesi - Adil HARMANCI 

Editör: Wan Haber