Üreterek ilçenin üzerindeki ölü toprağı kaldıracağız' Ziyaret esnasında  konuşan Eşbaşkan adayı Veysi Şeker, ilçeyi 17 yıldır yönetenlerin ilçedeki en asgari hizmetleri dahi yapmadıklarını aktardı.

'' İlçemiz turzimden tarıma,arıcılıktan Kültürel boyuta kadar birçok yönde marka değeri olabilecek zenginlikte. Ancak bu yönlerin geliştirilmesi bir yana yol su gibi asgari hizmetler dahi yapılmamış. Yapılmayan bu hizmetlere karşılık devasa borçla yüzyüze bırakılmış belediye.

İşte HDP belediyeciliği bu anlamda üreten bir politika izleyip üretimi esas alarak ilçenin üzerindeki ölü toprağı ayacağız. '' şeklinde konuşan Şeker, 31 Mart'ta halkın kendi iradesini halkçı ve şeffaf anlayıştan yana kullanacağını söyledi.

'Gevaş'ı bir kadın ve bir erkek yönetecek' Daha sonra konuşan Eşbaşkan adayı Melek Arapoğlu ise eş başkanlık sisetmine dikkat çekti. Arapoğlu, '' Gevaş'ı artık bir erkek ve bir kadın yönetecek. Bu hem  toplumsal ve kamu alanlarında kadın temsiliyetini  sağlamak hem de yönetimde tekçiliğin önüne geçmek için hayati öneme sahip. Bu anlamda kadına dönük hizmet ve çalışmalarımızla ilçeye kadının renginin hakim kılınmasını sağlayacağız. '' dedi.

Arapoğlu,  halkın yararına bir politika izleyeceklerini ve 31 Mart'ta göreve geldikten sonra HDP belediyeciliğinin ilçede kalıcı hale getireceklerinin belirtti. 

Ziyaret, esnafın sorun ve taleplerini dile getirmesinin ardından sona erdi.

BAŞKALE

Van’ın Başkale ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren HDP’nin eşbaşkan adayları Şengül Polat ve Erkan Acar, Kızılca (Qizilca) ve Geçitvermez (Kadan) mahallelerinde halkla bir araya geldi.

DBP ve HDP’li yöneticilerin de eşlik ettiği eşbaşkan adayları, yoğun ilgi ile karşılandı. Seçimin önemini içeren konuşmalar yapan eşbaşkan adayları, yurttaşların sorunlarını dinledi. Adaylar gittikleri her mahallede yurttaşlarla halay çekti. 

ERCİŞ 

Van Erciş’te HDP’nin eşbaşkan adayları Yıldız Çetin ve Mahmut Pala, Sanayi Sitesi esnafını ziyaret etti. İşyerlerini tek tek gezen adaylar, esnafın sorunlarını dinledi.

Yerlerine kayyum atanan eşbaşkan Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan döneminde iyi hizmet aldıklarını dile getiren esnaf, kayyumla birlikte sitenin çöpünün toplanmadığını ve altyapı sorunuyla boğuştuğunu söyledi. 

TUŞBA 

Tuşba Belediye Eşbaşkan Adayları Yılmaz Berki, Ayşe Minas ve HDP Van milletvekili Muazzez Orhan Van Otogarını ziyaret etti. 

Eşbaşkan Adaylarına Otogardaki yurttaşlar ve esnaf büyük bir ilgi gösterdi.  Halk toplantısı HDP Van Milletvekili, HDP Tuşba Eş Başkan adayları Ayşe Minaz ve Yılmaz Berki, Akköprü Mahallesinde yüzlerce kişinin katılımıyla halk toplantısı düzenlendi. Toplantıya halk yoğun ilgi gösterdi.

MURADİYE

Muradiye Belediye Eşbaşkan Adayları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan'ın seçim çalışmaları devam ediyor. Eşbaşkan Adayları gece gündüz demeden Köy ziyaretleri yapıyor.

ÇATAK

Çatak HDP belediye eşbaşkan adayları Esra Babur Murat Bozdemir ve parti yöneticilerinin de aralarında bulunduğu grup Qit (Çılga) mahallesinde çat kapı seçim çalışmaları kapsamında halkla bir araya geldi. (Van Ekspres)

 

Editör: Wan Haber