Wan Haber Merkezi

Konuya ilişkin DBP İl binasında düzenlenen basın toplantısına HDP-DBP İl ve İlçe Örgütleri, TUYAD-DER, MEYA-DER, Barış Anneleri, KJA Aktivistleri katıldı.

Basın toplantısında konuşan HDP Van İl Yöneticisi Necmi Kalçık, Amara yürüşünün startının bugünden itibaren verdiklerini söyledi. 

Amara yürüyüşü için mahallelerde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kalçık, 2 Nisan Cumartesi günü HDP-DBP İl Eş Başkanları,  Milletvekilleri ve Belediye Eş Başkanlarınında aralarında bulunduğu binlerce kişi ile Amara’ya hareket edeceklerini söyledi. 

6-181.jpg

Konuşmasında Şanlıurfa Valiliği’nin 1-6 Nisan tarihleri arasında bütün etkinlikleri yasaklamasına da tepki gösteren Kalçık, “Valinin yasağı sadece onu bağlar, biz Saray’ın kanunlarına tabi değiliz. Bu Vali’nin sorunudur. Biz halkız ve halk olarak 4 Nisan’da Amara’da olacağız. O gün imkânı olmayan halkımız da DBP-HDP, TUYAD-DER ve MEYA’DER’e  başvurabilir.  Sayın Öcalan’ın üzerinde bir yıldır süren tecriti kırmak için tüm Van halkını Amara yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Editör: Wan Haber