AKP Hükümetinin imha ve siyasi soykırım operasyonlarını protesto etmek amacıyla DBP Van İl Örgütü ve DBP İpekyolu İlçe Örgütü önünde toplanan yüzlerce kişi daha sonra düdük çalarak Feqiyê Teyran parkına kadar yürüdü. Yürüyüşe DBP İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP Van Milletvekilleri Selami Özyaşar, Tuğba Hezer, Adem Geweri, STÖ temsilcileri ve halk katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DBP İpekyolu İl Eş Başkanı Şengül Bozdemir, AKP’nin dış politikasının IŞİD’in Kürtlere yenilmesi ile son bulduğunu kaydetti. AKP’nın sadece dış politika da değil, 7 Haziran seçimlerinde iç politikada da kaybettiğini ve bu yüzden yeni savaş konseptini devreye koyduğunu kaydeden Bozdemir, “AKP aldığı bu yenilgilerin ardından şimdi de erken seçim hesaplarıyla HDP’yi baraj altı bırakıp ve milliyetçi oylarla yeniden tek başına iktidar olmak için ateşkesi tek taraflı bozarak ülkeyi yeniden bir kirli savaşın içine koydu. Artık 90’lı yıllara dönemeyiz AKP iktidarında 90’lı yıllardan daha kirli savaş konseptiyle yüz yüze olduğumuz görülmelidir.” Dedi.

Bozdemir konuşmasını şöyle sürdürdü : “Buradan bütün Türkiye halklarına sesleniyoruz. Çocuklarına çürük raporu aldıran bedelli askerlik yaptıran zihniyet sahibi iktidara bütün halklarımız sormalıdır ki, siz kimin çocuklarını sarayın entrikalarına feda ediyorsunuz. Bu savaş halklar arası bir savaş değildir ve şu bilinmelidir ki AKP ve Erdoğan’ın iktidar savaşına evlatlarımızı feda etmeyeceğiz. Biran önce operasyonların durdurulması, tutuklanan arkadaşlarımızın serbest bırakılması, Kürt siyasi hareketinin, aydınların, sivil toplum kuruluşlarının ve barıştan yana olan tüm kesimlerin çağrıları dikkate alınmalı ve çözüm süreci kaldığı yerden devam etmelidir. Son sözümüz Cumhurbaşkanı Erdoğana’a. Nasıl ki seni başkan yaptırmadık, şimdi de demokratik tüm halklarımızı kullanarak size savaş yaptırmayacağız.”

Açıklamanın ardından kitle düdük çalarak AKP’nin savaş politikalarını protesto etti. / WanGundem.com

galeri.png

Editör: Wan Haber