Valilik Erek Toplantı Salonunda mütevelli heyetinde gündeme getirilecek konuların yer verildiği sunumun istişare edildiği toplantıda; ilk olarak Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray tarafından yeni yönetim kurulu üyelik talepleri katılımcılarla paylaşıldı.

25 Ekim 2017 günü gerçekleştirilecek Güç Birliği Platformu Mütevelli Heyeti Toplantısında katılımcılara ve kamuoyuna aktarılacak sunumun irdelenmesiyle devam eden toplantıda, Bilim, Sanayi ve Ticaret İhtisas Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Mücip Tapan, komisyon üyelerince hazırlanan sunumda, kentteki yatırım ortamının iyileştirilmesi ile ilgili teşvik tedbirleri, OSB altyapısı, Enerji OSB yapımı, dış pazar araştırmaları için DAKA’da özel bir birim oluşturulması ve perlit-pomza AR-GE merkezinin kurulması ana başlıklarını ele aldıklarını anlattı.

Sunuma, İŞGEM ve tekstil kentin yanı sıra, bölgeye ilişkin temel ekonomik istatistiklerin de eklenmesini teklif eden Vali Zorluoğlu, sıkıntı ve eksikliklerin mütevelli heyetinde dile getirilmesinin uygun olacağını belirterek, “Van ekonomisi için hayati öneme sahip tekstil kentte, yeni etaplar da açılıp sanayicinin hizmetine sunulması gerekir. Ancak burada bir yönetim modeli bulunmaması nedeniyle uygun bir model belirlenmesi de elzemdir. Burada ilgili Bakanlık devreye girebilir” dedi.

Sunumun devamında, Komisyon Başkanı Tapan tarafından diğer gündem maddeleri detaylarıyla katılımcılara iletilirken, yönetim kurulu üyeleri de sunumda gördükleri eksikliklerle, görüş ve önerilerini ifade ederek toplantıya en az eksikle gidilmesi yönünde görüş birliğine vardı.

Toplantıya Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Muhittin Aydemir, Van Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Aslan, MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdullah Aras, TÜMSİAD Van Şube Başkanı Süleyman Güler ve Van Vakfı Başkanı Nizamettin Ağar da katıldı.(iha)

Editör: Wan Haber