Bir önceki toplantısı 10 Temmuz 2017 tarihinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve bakanlık bürokratlarının katılımıyla gerçekleştirilen Van Güçbirliği Platformunun 7. toplantısı, 25 Ekim 2017 Çarşamba günü saat 15.00’te “Sanayi” gündemiyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve bakanlık bürokratlarının katılımıyla Elite World Otel’de gerçekleştirilecek.

Bugüne kadarki toplantılarında Van’ın öncelikli alanlarını ele alarak farkındalık oluşturmaya ve çözüm üretmeye çalışan platform, bu kez Van ilinin “Sanayi” alanındaki sorun ve çözüm önerilerini masaya yatıracak. Toplantıda Bilim, Sanayi ve Ticaret İhtisas Komisyonu tarafından hazırlanan mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerilerini içeren rapor ele alınacak.

Mütevelli heyeti, yönetim kurulu, ihtisas komisyonları ve sekretaryadan oluşan Van Güçbirliği Platformunun mütevelli heyeti başkanlığını Van Milletvekili Beşir Atalay, yönetim kurulu başkanlığını Van Valisi Murat Zorluoğlu, sekretaryasını ise Van Valiliği ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) yürütüyor. Platformun üyeleri arasında ise vali, milletvekilleri, belediye başkanları, rektör, meslek kuruluşları ve meslek odaları başkanları, iş dünyası temsilcileri ve sanayiciler, sendika, vakıf ve basın kuruluşlarının temsilcileri bulunuyor.(iha)

Editör: Wan Haber