Van Gölü'nde düzenlenen 4. Bitlis-Van Su Sporları Şenliği kapsamında yelken yarışı start aldı. Yarış öncesinde açıklama yapan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Ahmet Gençtürk, yarışlara Trabzon, Sinop, Van ve Bitlis’ten sporcuların katıldığını belirterek, Ankara, Kocaeli, Adana ve Hatay illerinden hakemlerin katıldığını söyledi. 8 yıldır Van’da düzenlenen yarışmalara katıldığını ifade eden Gençtürk, diğer yıllardan farklı olarak ilk defa bu yıl Tatvan’da düzenlendiğini söyledi. Van’ın son yıllarda sporcu potansiyelinin arttığına dikkat çeken Gençtürk, “Van’ın iyi bir sporcu geleceği var. Tesis açısından hiçbir sorunları yok. Büyük kulüplerin kullandığı malzemenin aynısını kullanıyorlar” dedi.


4. Bitlis-Van Su Sporları Şenliği’nin geniş bir alana yayıldığını belirten Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir ise, Van Valiliği ile ortaklaşa şenliğin tüm Van Gölü havzasını kapsayacak şekilde ortaya koyduklarını söyledi. Cuma günü plaj futbolu ile başlayan şenlikte asıl amacın Van Gölü’nün büyük bir nimet olduğunu ve Van Gölü’nde su sporlarının çok rahat yapılabildiğini tüm Van halkına ve Türkiye’ye ifade etmek olduğunu vurgulayan Sinir, “Trabzon, Sinop, Van ve Bitlis’ten 50’ye yakın sporcu bugün yelken branşında birbirleriyle yarışacaklar. Bu tür faaliyetler hem su sporlarının gelişmesini sağlıyor hem de ildeki spor potansiyelini ortaya çıkarıyor. Bunun yanında turizm açısından Van’ın çok cazip bir merkez olduğunu biz burada göstermeye çalışıyoruz” dedi.


Bu yıl düzenlenen şenliğin uluslar arası bir hürriyete kavuşturulduğunu ifade eden Sinir, “Bu yıl Amerika ve İran’dan gelen sporcularımız da var. İnşallah gelecek yıl Ermenistan, Gürcistan, Nahçıvan ve Kuzey Kıbrıs’tan sporcularımız olacak” ifadelerini kullandı.


""

İlk defa katıldıkları yarışmalarda iyi dereceler aldığını dile getiren Sinir, “Geçen sene Sakarya’da düzenlenen ‘Durgun su kano’ yarışmalarında iki kızımız Türkiye birincisi oldu. Toplamda 15 sporcuyla katıldığımız yarışmalarda her sporcumuz kendi branşında iyi dereceler aldı. Vanlı sporcularımızda ciddi bir potansiyel var, yetenek var. Bu yeteneğini suyla teknikle buluşturduğu zaman çok güzel yeteneklerin ortaya çıkacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber