YYÜ Nihat Bayşu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan YYÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Süha Orçun Mert, toplantının ve daha sonra yapılacak çalışmaların Van Gölü ve havzası için hayati önem taşıdığını belirtti. Bölgedeki birçok konuda üniversitenin öncülük ettiğini ve bu konuda da yapılacak çalışmaların ev sahipliğini Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin yapmasından büyük bir mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Yrd. Doç. Dr. Süha Orçun Mert’in ardından kürsüye çıkan Mühendislik Mimarlık Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Harun Aydın ise, ‘Van Gölü Hidrolojisi’ konulu bir sunum yaptı. Doç. Dr. Aydın, daha sonra üniversitenin çeşitli birimleri tarafından yürütülen bir projenin çıktılarından oluşan “Van Gölü Kirliliği Mevcut Durum Analizi” başlıklı bir sunum ile konuşmasını tamamladı.
İki oturum şeklinde gerçekleştirilen toplantıda çok sayıda sunum yapıldı. Sunumların ardından gerçekleştirilen değerlendirme çalışmasıyla toplantı sona erdi.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi, Adilcevaz Belediyesi, Ahlat Belediyesi, Edremit Belediyesi, Tuşba Belediyesi, Tatvan Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Erciş Belediyesi, Gürpınar Belediyesi, Bitlis Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bitlis Eren Üniversitesi, İller Bankası Van Bölge Müdürlüğü, DSİ 17. Van Bölge Müdürlüğü, Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Van Orman ve Su İşleri 14. Bölge Müdürlüğü ve VASKİ’den yetkililer katıldı.

Editör: Wan Haber