Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başkent Doğalgaz'ın gaz satışını 110 TL ile sınırlamasına ilişkin, "Her aya has olmak üzere bir düzenleme yapıldı. Ekim ayına 135 lira, kasım ayında bin 320 lira, ocak ayında 620 Liralık doğal gaz alımı yapılabilecek. Eğer o ay içinde bitirdilerse ikinci, üçüncü kez de alabilirler. Biz her zaman vatandaşın haklarından yanayız" dedi.

Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ (VEDAŞ Hisse Devir İmza Töreni, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Yıldız, tören sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, nüfusu 10 binin üzerindeki ilçelere doğalgaz götürülmesi için vatandaşların başvurularının ne durumda olduğunu sorması üzerine Yıldız, "Şu ana kadar yapılan başvurular sonucunda ilçelerin ismi net olarak belirlenemedi" dedi. Son duyurularını yaptıklarını ve bunun son bir fırsat olduğunu belirterek, 25-30 ilçenin bu fırsattan yararlanacağına işaret etti.

""

Başkent doğal gaz satışını 110 TL ile sınırlamasının hatırlatılması üzerine de Yıldız, doğal gaz sıkıntısının vatandaşlar için söz konusu olmadığını belirtti. Herkesin rahatlıkla doğal gaz alımı yapabileceğini dile getiren Yıldız, "Her aya has olmak üzere bir düzenleme yapıldı. Ekim ayına 135 lira, kasım ayında bin 320 lira, ocak ayında 620 Liralık doğal gaz alımı yapılabilecek. Eğer o ay içinde bitirdilerse ikinci, üçüncü kez de alabilirler. Biz her zaman vatandaşın haklarından yanayız" diye konuştu.

Yıldız, vatandaşların önlem almalarını gerektirecek bir durum olmadığını belirterek şu ana kadar vatandaşın kullanmadıkları 140 milyon TL'lik doğal gazı aldığını ifade etti. Yıldız, vatandaşların ihtiyaçları kadar doğal gaz almalarında herhangi bir sıkıntının olmadığını da dile getirdi.

""

AFŞİN-ELBİSTAN KÖMÜR SAHALARINA YAPILACAK YATIRIM
Başka bir gazetecinin, 'Afşin-Elbistan kömür sahalarına yatırım yapmak amacı ile Çin ve Güney Kore'nin yanında başka ülkelerinin de başvuru yapıp yapmayacağını' sorması üzerine Yıldız, "Şu anda isminin açıklanmasını istemeyen yeni ülkeler var" dedi. Yerli kömür kaynaklarına bu ülkelerin de artı değerler koymayı arzuladıklarını söyleyen Yıldız, "Takribi bir 12 milyar dolarlık yatırımı yapmak için gerçekleştirmek için ciddi bir teklif oluşturuyorlar. Siyasi istikrarın oluşması ile beraber, Eskişehir Ergene Havzası ve birçok bölgede bütün yerli kaynakları kullanacağız" değerlendirmesinde bulundu.

İthal edilen doğal gazın maliyetlerinin engellenmesi için bütün bu yerli ve yenilenebilir kaynakların korunup kollanacağını anlatan Yıldız, Türkiye'nin kalkınmasının böylelikle sağlanacağını belirtti. 

""

Editör: Wan Haber