Van-Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız, Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nedim Cacim, Van Gençlik Merkezi Müdürü Cevdet Arslan ve okul müdürleri katıldı. Burada konuşan Gençlik Merkezleri Şube Müdürü Metin Yıldız, gençlik çalışmaları hakkında iki kurum arasındaki işbirliğin ve koordinasyonun çok önemli olduğunu söyledi.Yıldız, “Gençlik çalışmaları alanında en çok paydaş olarak gördüğümüz İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya gelmek istedik. Bundan sonraki yapılacak olan çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile istişare yapıp çalışmalara hep birlikte devam etmek istiyoruz. Herkesin arzu ettiği bir toplumu oluşturmanın yolu iyi bir gençlik yetiştirmekten geçer. Bizim buradaki amacımız gençleri kendi haline bırakmamak, onları iyice işleyip kötü ortamlardan uzaklaşmalarını sağlayacak sanatsal, kültürel çalışmalar içerisinde bulunmak istiyoruz” dedi.

Gençlik merkezlerinin tanıtımı için yapılan bu çalışmaya gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkür eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, gençlerin boş zamanları kendileriyle geçirmelerinin çok çok önemli olduğunu vurguladı. Göreve geldikleri dönemde gençlik merkezi çalışmalarının spor salonu bünyesinde birkaç bölmeli yerde olduğunu söyleyen Sinir, son zamanlarda gelinin durumdan söz etti. Sinir, “Kiralama yoluyla Van Gençlik Merkezimizi oluşturduk ve SODES projesi kapsamında biri Süphan Mahallesi diğeri ise Erciş TOKİ’de olmak üzere iki adet prefabrik Gençlik Merkezi yaptık. Edremit ilçemizde de kullanılmayan bir binayı gençlerin hizmetine sunduk. Gençlerin merkezlerimize gelip güvenli internetimizden faydalanmaları gerekmektedir. Gençlere yapılan çalışmalarımız geleciğimize yapılan bir çalışmadır. Gençlik merkezi tarafından yürütülen kamplara gelen çocuklarımızın hayata bakış açılarının değişmesi, hayata daha iyi bakmaları ve geleceğe daha emin bakmaları yönünde kişisel gelişimlerine de katkı sağlamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız ise, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak insanların zihinsel yapısına Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü olarak da gençlerin bedensel yapısına hizmet edildiğini belirterek, “Bizden arta kalan zamanda siz insanları eğitiyorsunuz. Dolayısıyla aynı amaca hizmet ediyoruz. O yüzden bugün burada beraberiz. Milli eğitim olarak bu çalışamaya canı gönülden destek vereceğiz. Hoşgörü ve anlayış içerisinde bu çalışmalar daha da başarılı olacaktır” diye konuştu.

Editör: Wan Haber