Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan Genç Girişimciler Olağan Genel Kurulu, aynı zamanda TOBB Doğu Anadolu Bölge Başkanı da olan Mahmut Köroğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak genç girişimciler, geçtiğimiz hafta katıldıkları İran’ın başkenti Tahran’daki Uluslararası İnşaat Yapı Fuarı’nın sonuçlarını değerlendirdiler. İran’da yaptıkları iş gezisinin sonuçlarını rapor haline getiren genç girişimciler, raporu önümüzdeki günlerde üyesi oldukları ve koordinatör oda olan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na sunacakları belirtildi. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile ortaklaşa İran’a geniş katılımlı bir iş gezisi düzenlemeyi de planladıklarını belirten genç girişimciler, haziran veya temmuz aylarında TOBB Genç Girişimciler Bölge Toplantısı’nır Van’da yapılmasını kararlaştırdılar.


Pazar günü Bursa’ya yapacakları ziyareti de değerlendiren Genç Girişimciler Kurulu; Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Genç Girişimciler Kurulu’nu ziyaret edecekler. Vanlı genç girişimciler, Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bazı fabrikalarda da incelemelerde bulunacakları ifade edildi.


Pazartesi günü akşam saatlerinde İstanbul’a dönecek olan Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin, salı günü ise TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ile görüşecekleri kaydedildi. Genç Girişimciler Kurulu, ayrıca 28 Şubat’ta Erzurum’da düzenlenecek olan Genç Girişimciler Bölge Toplantısı ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular.


Gerçekleştirilen toplantını ardında genç girişimciler, Akdamar Oteli’ne geçerek yönetim kurulu başkanı Mahmut Köroğlu tarafından verilen akşam yemeğine katıldılar. Yemeğe TOBB Genç Girişimciler Kurulu Bölge Başkanı Mahmut Köroğlu’nun yanı sıra Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Turan Cacim ve Mehmet Canpolat ile yönetim kurulu üyeleri Ayhan Fidan, Mehmet Zeki Bukay, Sercan Orhun, Gülşah Elibol, Selçuk Bayraktar, Ahmet Bozkurt, Devrim Kıran, Necip Oflas, Sibel Cacim Saatçıoğlu, Latif Keleş, Şeref Haksever ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Başkanı Abdullah Tunçdemir katıldı.

Editör: Wan Haber