Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) Yönetim Kurul Başkanı Mirza Nadiroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Van Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu ve beraberindeki kurul üyelerini makamında kabul etti.
Geçtiğimiz ay yapılan olağan genel kurulunun ardından tekrar Van Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanlığı'na seçilen Mahmut Köroğlu ve beraberinde bulunan icra kurulu üyeleri Mehmet Canpolat, Sibel Cacim Saatçioğlu, Devrim Kıran, Necip Oflas, Gökmen Uçar, Sercan Orhun, M. Akif Keleş, Ahmet Bozkurt ve icra kurulun doğal üyesi olan VATSO Genel Sekreter Vekili Serap Şenol ile birlikte VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu'nu makamında ziyaret ettiler. İcra kulunun üye sayısı ve çalışma alanı hakkında bilgi veren Köroğlu, şubat ayında icra kurulunun olağan genel kurulunun yapılacağını ve kendilerinin de bölgede bir kişiyi yönetime seçtirme çabası içinde olduklarını söyledi.
Genç Girişimciler İcra Kurulu'nu kabul eden Mirza Nadiroğlu ise, 'İlin aynası burada' ifadelerini kullandı. Van'ın bölgenin cazibe merkezi olduğunun altını çizen Nadiroğlu, "Muş, Bitlis, Ağrı ve Hakkari gibi çevre illerinin ticaret ve sanayi odalarının üye sayıları bin ile bin 500 civarındadır. Biz de ise sadece bir grubun üye sayısı bin 200'dür" dedi.
Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Nadiroğlu, ilde birlikteliğin sağlanması durumunda önlerinde hiçbir engelin kalmayacağını kaydetti. Van'da yaşanan deprem sürecine rağmen hayata geçirdikleri Tekstil Kent, Fuar ve Kongre Merkezi ile Yenilenebilir Enerji projelerini Kalkınma Bakanlığı ve bürokratları ile kurdukları diyalog ve gösterdikleri samimiyet sonucu hayata geçirdiklerinin altını çizen Nadiroğlu, "Ben asla ve asla bireysellikten yana olmadım. Benim felsefem birliktelikten yanadır. Her zaman ve her yerde odamı ön plana çıkarmadım" şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti de dile getiren Nadiroğlu, ilin gelişmesi ve kalkınması adına yapılacak her türlü projeye imkanları dahilinde destek sunacaklarını kaydetti.
(MSA-Y)

01.02.2013 11:18:44 TSI

Editör: Wan Haber