Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Van Valisi Murat Zorluoğlu, AK Parti Van milletvekilleri Beşir Atalay ve Burhan Kayatürk, Bakanlık bürokratları, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlikte Alaköy’de kurulacak olan Van Et Kombinesi’nin temel atma törenine katıldı. Burada konuşan Bakan Fakıbaba, Van’ın çok önemli bir şehir olduğunu belirtti.

Birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapan Bakan Fakıbaba, “Gittiğim bütün illerde şunu görüyoruz. Biz birlik ve beraberliği sağladığımız zaman her şeyi hallederiz. Bizim yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Allah düşmanlara fırsat vermesin. Akıl var, para var dolayısıyla kıskananlar da var, bölmek isteyenler de var. Ama böldürmeyeceğiz. Birlikte Van olacağız, Urfa olacağız, Şırnak olacağız, Türkiye olacağız” dedi.

Türkiye’nin başka gidecek bir yerinin olmadığına değinen Bakan Fakıbaba, “Komşularımıza bakıyorum. Allah kimsenin başına vermesin. 3 buçuk milyon insanı misafir ediyoruz. Başka vatan yok. Bir bayrağımız var. Başka gidecek yer yok. Başka insanlara Allah bizi muhtaç etmesin. Cumhurbaşkanımıza, devlete inanın ve güvenin” ifadelerini kullandı.

Bakanlık olarak üreticiyi mağdur etmeyeceklerinin sözünü veren Bakan Fakıbaba, “Sözüm sözdür üreticiyi mağdur etmeyeceğiz. Tefecinin karşısındayız. Cumhurbaşkanımızın dediği şudur. Fakir insanlarda protein alacak. 100 liraya et alan alsın ama mağdur da alsın. Bu konuda çiftçilere destek vereceğiz. Hep birlikte çok güzel şeylere imza atacağız. 2018 yılının sonunda buranın açılışında olacağız. Allah bu birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

AK Parti iktidarlarının hizmet için var olduklarını da sözlerine ekleyen Bakan Fakıbaba, ”Biz hizmet için varız. Biz halkın hizmetkarlarıyız. Sizler Cumhurbaşkanımıza bu desteği verdiğiniz sürece biz sizin hizmetkarınız. Bu duygularla burada açılışlarını yapacağımız merkezlerin ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.

AK Parti Van Milletvekili Beşir Atalay ise et kombinasının Van ekonomisinde çok önemli olduğunu belirterek, “Biz buraya geldiğimizde Vanlılar et kombinası talebini dile getirdiler. Bizim seçim beyannamemizde bu öncelikliydi. Vatandaşlarımızın en önemli taleplerinden birisi de buydu. Parti olarak bunu takip ediyoruz. Hükümetimiz ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız karar verdi ve kombinanın temelini atıyoruz” dedi.

Van’da hayatın her anlamda güzelleştiğine dikkat çeken Atalay, “Sokak daima en önemli rehberdir. Biz bugün birlikte gezdik. Esnaf işlerimiz iyi dedi. Van’da ticaret kesimi iyi, turizm iyi. Terörün önünün alınmasıyla İran’dan daha fazla gelen var. Van’da ekonomik hayat iyi gidiyor. Bugün önemli bir açılış yaptık. Değerli Valimiz önemli projelere imza atıyor. Gençler için etüt merkezi, kütüphane açtık. Yıllardır büyükşehir yolları yapmadı. Bugün köylerin yolları, suyu yapılıyor. Deniz temizliği gibi projeler yapılıyor. Ben bu kapsamda hükümetimize ve bakanlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Van Valisi Murat Zorluoğlu da Van’ın tarım ve hayvancılık yönünden önemli bir şehir olduğunu ifade ederek, “Van ili 2,5 milyarlık tarımsal üretim değeri, 1,3 hektar çayır ve mera değeri, 2,6 milyon koyunu ve yonca ile korunga üreticisi olarak ülkenin en önemli noktalarından bir tanesidir. İlimizin potansiyelini tam olarak ortaya koyduğu söylenemez. Terörün ortadan kaldırılması sebebiyle yeni mera ve yaylarını kullanılması, kombina gibi yatırımlarla ilimizde tarım ve hayvancılığının önemi artacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından program butona basılması ve ikramlarla sona erdi.(iha)

Editör: Wan Haber