HÜDA PAR ilçe teşkilatlarının bu haftaki ziyaretleri oto sanayi sitesi ve Zübeyde Hanım Caddesi oldu.

Esnaf, HÜDA PAR’ın ziyaretleri sırasında esnafın sorun ve taleplerini dinleyerek çözüm arayışına girmelerinden memnun kaldıklarını ve sorunlarına tercüman olan HÜDA PAR’ın bu çalışmasını takdir ettiklerini belirterek yapılan ziyaretlerin devamlı olması talebinde bulundu.

Ziyaret sonrasında açıklamada bulunan HÜDA PAR Van İl Başkan Yardımcısı Faruk Tasan, “HÜDA PAR olarak yapmış olduğumuz ziyaretlerde esnafsızımızın sorun ve sıkıntılarına ses olma adına haftalık ziyaretlerimize devam ediyoruz. Esnafın sıkıntısı olarak gördüğümüz aksaklık teşkil eden sorun ve sıkıntıları gerekli mercilerle görüşerek çözüme kavuşturma arayışında olduğumuzu belirttik.” ifadelerini kullandı.

Esnafın işsizlikten yakındığını belirten Tasan, son olarak “İşsizlik esnafın kanayan yarasıdır. Van ilimizdeki işsizliğin bitmesi için farklı fabrika veya Yerli otomobil fabrikasının Van’da yapılması gerektiğini dile getiren esnaf, işlerin yokluğundan şikâyetçi. Bir an önce yetkililer işsizlik sorununu daha iyi ele almalıdır aynı zamanda büyük işletmelerin kurulması ile Ahilik kurumunun çok büyük yara aldığını ifade etti. 

Esnaf parkomat sisteminden şikâyetçi

HÜDA PAR Van İpekyolu İlçe Başkanı Yavuz Oktuay’da Zübeyde Hanım caddesini ve sıhke caddesinde bulunan esnafı ziyaret ettiklerini ve çoğunluk toptancı olan esnafın, parkomat sisteminden şikâyet ettiklerini dile getirerek "ziyaret ettiğimiz esnaflar, müşterilerin parkomat sisteminden dolayı gelmediklerini ve parkomat sistemine bir çözüm bulunması gerektiğini dile getirdiler, biz HÜDA PAR olarak halkımızın yanındayız, parkomat sisteminde toptancı esnaflarımız düşünülmeli, onlar için ne gerekiyorsa yapılmalı, yetkili olan kurum ve mecralara buradan duyuruyoruz." Dedi.

 

Editör: Wan Haber