Van’da, TOKİ tarafından satış listesinden çıkarılan eski Van Devlet Hastanesi yerinin yeşil alan olmasını isteyen Van Gönüllüleri Platformu (VAGÖP), konuyla ilgili hazırladıkları dilekçeleri Van Büyükşehir Belediyesi ile söz konusu arazinin sınırları içinde yer aldığı İpekyolu Belediyesi’ne verdi.

Edinilen bilgilere göre, TOKİ tarafından bir süre önce Türkiye’deki farklı arazilerle birlikte satışa çıkarılan ancak daha sonra satış listesinden çıkarılan eski Van Devlet Hastanesi yerinin yeşil alan olmasını isteyen VAGÖP üyeleri, ilgili belediyeler nezdinde harekete geçti.
Arazinin “yeşil alan” olarak imar planına dâhil edilmesini isteyen dilekçeleri imzaya açan platformun, önceki gün söz konusu dilekçeleri Van Büyükşehir Belediyesi ile İpekyolu Belediyesi’nin ilgili birimlerine teslim ettiği öğrenildi.

Belediyelerin dilekçeleri dikkate alıp kendi Meclis gündemlerinde tartışmaya açmaları bekleniyor.  
Bu arada platformun change.org üzerinden başlattığı imza kampanyası da sürüyor.
Platform, yine konu dâhilinde, tek gündemle her Salı günü saat 19.00’da gerçekleştirdiği çay buluşmalarını sürdürüyor.  

Platform üyeleri, “Kardeşler Çayevi’nde gerçekleştirdikleri 9’uncu çay sohbetinde bu kez iş insanı Mevlüt Seyyaoğlu’nun ev sahipliği yaptığını, Edremit Belediye Başkan adayı İsmail Say’ın da destek amacıyla sohbete katıldığını” ifade etti.  


Prestij Haber: Adil HARMANCI

Editör: Wan Haber