İlhan Siyahtaş - Vansesi Gazetesi

Vanlı merhum Zihni Dinçer'in oğlu, Zümray, Aygül, Turan Dinçer'in babaları, Van milletvekili, merhum başbakanlardan Ferit Melen'in akrabası, VanlıDr. Avukat Azmi Soydan, Avukat Okyar Soydan ve Nevzad Soydan'ın enişteleri, 1963-1965 yılları arasında Van belediye başkanlığı yapan, görev süresi dolmadan kendi iradesiyle istifa eden, eski Avukat Akif Şadan Dinçer Ankara'da vefat etti.

1962 Yılında Van Ekspres Gazetesi Yazı İşleri Müdürlüğünü yürüten,  bir dönem Petrol İşleri Genel Müdürlüğü görevinde bulunan, Türk Petrol Vakfı avukatlığını yapan, Türk Petrol Hukuku ve Petrol Sözlüğü eserini hazırlayan, belediye başkanlığı ve avukatlık yaptığı dönemlerde dürüstlüğü, ilkeli duruşu ve titiz kişiliğiyle tüm Vanlılar arasında saygı ve sevgi gören, 1957 yılında Van Kalesi çevresinin sit alanı  ilan edilmesi için bizzat uğraş veren, Van Eski Belediye Başkanı  Vanlı Avukat Akif Şadan Dinçer'in  vefatı Vanlılar arasında üzüntüyle karşılandı. Merhumun cenazesi Cumartesi günü Ankara Yenimahalle Karşıyaka Camiinde öğlen namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Vansesi Gazetesi ailesi olarak merhum belediye başkanımıza Allah'tan rahmet yakınlarına, sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

İletişim: Avukat Okyar Soydan 05326542284

Editör: Wan Haber