Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, deplasmanda karşılaştığı Diyarbakır Engelliler Spor Kulübü'nü 87-22'lik skorla mağlup etti.
Bedensel Engelliler Basketbol 2. Lig E Grubu'nda mücadele eden Van ekibi, bu hafta Diyarbakır Engelliler Spor Kulübü'ne konuk oldu. Zorlu Diyarbakır deplasmanında üstün bir performans sergileyen Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, maçı 87-22 kazanmayı bildi. 4. maçta üçüncü galibiyetini alan Van ekibi, kente büyük sevinçle döndü.
Maç sonrası bir değerlendirmede bulunan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Hanefi Baykara, maddi imkansızlıklarla geldikleri deplasmanda galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi. Sporcular ve yöneticiler olarak kendi aralarında deplasmana gidebilmek için para toplayıp öyle geldiklerini ifade eden Baykara, "Her seferinde valilik tarafında gönderiliyorduk, fakat bu sefer gereken destek verilmeyince böyle zorluklar yaşadık. Bizi her zaman destekleyen ve bu spor için yanımızda olan Sayın Valimiz Münir Karaloğlu'na teşekkür ediyoruz. Umarım bu sıkıntımızı duyar ve tekrar gereken desteğin verilmesini sağlar. Bu sporu zaten çok zor şartlarda ve maddi imkansızlıklarla yapıyoruz. Bu takıma destek olacak Vanlı iş adamlarımızın çıkıp gereken desteği sunmasını arzuluyoruz. Umarım bu sorularımız en kısa zamanda giderilir. Unutmayalım ki engelli kardeşlerimizin de spor yapma hakları vardır. Bu spor yapma azmi olan sporcu kardeşlerimizin azmini kırmayınız. Gelin bu taşın altına hep beraber elimizi koyalım ve bu takıma sahip çıkalım. 1 milyonu aşkın bir nüfusu olan bir ilde 15 engelli kardeşimize engel olmayalım, destek olalım. Daha önce bu sorunu vekillerimize anlatmıştık, halen bir çözüm konusunda gereken destek gelmedi. Umarım milletvekillerimiz en kısa zamanda bu sorunların aşılması konusunda bizlere destek olurlar" dedi.
(MSA-Y)

28.01.2013 08:41:48 TSI

Editör: Wan Haber