Van’da 2. Amatör Ligi’ni namağlup tamamlayarak 1. Amatör Ligi’ne çıkan Van Edremitspor, BAL’a çıkmak için kadrosunu yeniledi. Teknik direktör ve 12 futbolcuyu birden transfer ederek, renklerine bağlayan Edremitspor’da gözler BAL’a çevrildi. 2. Amatör Ligi’nde yakaladığı başarıyı 1. Amatör Ligi’nde de devam ettirerek Bölgesel Amatör Lig'ine çıkmaya hedefleyen Van Edremitspor Kulübü, şimdiden kolları sıvadı. Bir kafede düzenlenen imza törenine Edremitspor Kulüp Başkanı Ahmet Bilici, Sportif Direktör Erhan Sağdinç, yeni transfer antrenör Oktay Belli ve yeni transferler yer aldı. Karşılıklı atılan imzaların ardından açıklamalarda bulunan Ahmet Bilici, 2. Amatör Lig’den namağlup şampiyon olduklarını, şimdiki hedeflerinin ise BAL olduğunu belirtti. Bunun bilincinde hareket ederek antrenör Oktay Belli ve 12 futbolcuyu transfer ettiklerini anlatan Bilici, “Geçen sezon ki kadromuzu bozmayıp yaptığımız nokta transferle BAL’A çıkmayı hedefliyoruz. Şu anda altyapımızda geleceğin futbolcularını yetiştiriyoruz. Edremitspor Kulübü olarak futbol okulumuzda ve alt yapımızda yetiştirdiğimiz oyuncularla Türk futboluna katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. Sadece futbolcu yetiştirmek değil. Topluma faydalı bireyler kazandırma hedefindeyiz. 10 Ekim’de başlayacak olan ligde takımımıza başarılar dileriz. Şampiyonluk yolunda rabbim yardımcıları olsun. Bu sene tüm Van halkını takımımıza desteğe davet ediyorum” dedi.

Edremitspor Kulübü Sportif Direktörü Erhan Sağdinç ise, yeni sezonda güzel başarılar elde etmeyi istediklerini belirterek, güzel bir performans ortaya koyacaklarını kaydetti. Sağdinç, hedeflerinin büyük ve bu hedeflere ulaşacak kapasitede bir ekip olduklarını belirterek, Van Amatör 1. Ligi’nde misafir takım olacaklarını dile getirerek, “Umarım herkes için güzel bir sezon olur. Geçen sezon hiç yenilmedik ve 1. Amatör Lige yükseldik. Yeni sezonda tek düşüncemiz var, o da BAL’a yükselmek. Onu başaracak bir takım oluşturduk. Tecrübeli antrenörümüz Oktay Belli’nin nezaretinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Takıma katılan futbolcu kardeşlerime öncelikle hayırlı olsun diyor, hep birlikte şampiyonluğa koşacağız’’ diye konuştu.

Van Edremitspor’un renklerine kattığı transferler ise şöyle; Teknik Direktör Oktay Belli, futbolcular Taner Dargın, İbrahim Tunçtürk, Cüneyt Berge, Senar Kurt, Muhammed Basut, Gökhan Şen, Bahtiyar Durak, Vedat Ertan, Özcan Elmas, Bünyamin Karan, Selim Kale ve Yücel Ağış oldu.

Editör: Wan Haber