Rıdvan CAN

Sezona yeni bir yapılanma ve şampiyonluk parolasıyla başlayan Edremitspor ilk maçında Muradiyespor ile karşılaştı. Maçta etkili bir oyun sergileyen Edremitspor sahadan 5-0 galibiyetle ayrılmayı başardı.

Maça çok istekli ve baskılı başlayan Edremitspor'un maçın ilk 45 dakikasında ortaya koyduğu futbol taraftarlar tarafından alkışlanırken, zaman zaman kaçırdığı goller ile de saç baş yoldurdu.

10. dakikada sağ kanatta Edremitspor'da Recep’in kendi geliştirdiği atakta topu önüne alarak sıfıra indi, kaleciyi de çalımlayarak topu boş kaleye bırakarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

14. dakikada Edremitspor orta sahada Sinan'ın ara pasıyla topla buluşan Recep aldığı topu kalecinin sağından ağlara yolarak kendisinin ve takımının 2'nci golü atmayı başardı.

30. dakikada Edremitspor'un sağdan geliştirdiği atakta topla buluşan Cihan kaleciyle karşı karşıya kaldı fakat bu güzel pozisyonu cömertçe harcadı.

İlk yarıyı Recep'in iki şık golüyle 2-0 önde kapatan Edremitspor ikinci yarıya da kazanma hedefi ile çıktı.

Edremitspor ikinci yarıya golle başladı. 48. dakikada Edremitspor'da sol kanattan gelişen atakta ceza alanına gelen ortayı iyi takip eden Yasin, önüne gelen topu sert ve düzgün bir vuruşla ağlara yolladı ve takımını 3-0 öne geçirmeyi başardı.

60. dakikada Edremitspor 4-0 öne geçmeyi başardı. Gelişen Edremitspor atağında topla buluşan Recep topu ağlarla buluşturmayı başardı ve kendisinin 3 tamının ise 4'ncü golü kaydetti.

76. dakikada Edremitspor'da Abdullah'ın sağdan sert şutu kaleciden döndü. Kaleciden dönen topu iyi takip eden Sinan Bilici topu ağlarla buluşturdu ve takımını 5-0 öne geçirmeyi başardı.

Maçta başka önemli pozisyon ve gol olmayınca oyunun genel anlamında iyi bir futbol ortaya koyan Van Edremitspor grupta ilk maçında Muradiyespor'u farklı yenerek liderlik koltuğuna oturdu.

Edremitspor Kulüp Başkanı Ahmet Bilici Muradiyespor'u 5-0 yendikleri maçın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Ahmet Bilici karşılaşma sonrası iyi futbol oynadıklarını vurgulayarak, "Oyuncularımla gurur duyuyorum. İyi bir galibiyet aldık. Kazanmayı hak ettik. Performansımızdan çok memnunum, oyunun genelinde üstünlük kurduk. Bu önemli maçı kazanmayı başardık" dedi.

Bilici, sezon başında çok kaliteli bir takım kurduklarını belirterek, "Hedefimiz şampiyonluk. İlk maçımızı kazandık ve yolumuza devam ediyoruz.  Bugün sahada onurlu mücadele eden tüm futbolcu kardeşlerimi ve teknik heyeti tebrik ediyorum" diye konuştu.

Editör: Wan Haber