Türk Eczacılar Birliği Van Eczacı Odası Genel Sekreteri Engin İçen, E-Reçete uygulamasının yeni olduğundan ufak tefek bir takım aksaklıkların yaşandığını, uygulamanın tam anlamıyla çalışabilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) kendi alt yapısıyla ilgili düzenleme ve bakım yapması gerektiğini söyledi. İçen, “Server yetersizliğinden kaynaklı sistem aksaklıkları, kesiklikleri yaşanmaktadır. Özellikle aile hekimlikleri, sağlık ocakları ve yoğunluğun hat safhada olduğu acil servislerde hekimler hasta muayenesine yetişmediğinden dolayı manuel reçete düzenleme yoluna gitmektedir. Tabi sistemin yavaşlığı ve hastanın aceleci davranışları, hekimleri baskı altında tutmaktadır. Bundan kaynaklı sıkıntılar yaşanmaktadır” dedi.


Alt yapı sorunlarının giderilmesi durumunda sıkıntıların aşılacağını ifade eden İçen, “Hiç kimseyi mağdur etmemek adına hastalara çözüm yolları göstermeye çalışıyoruz. Sistem rayına oturduktan sonra uygulamanın herkes için iyi olacağını düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
15 Ocak itibariyle faaliyete geçen E-Reçete uygulamasının yeni olması itibariyle aşırı bir yoğunluğun yaşanmadığını dile getiren Hakan Pütün adlı eczacı ise, ileriki süreçte uygulamanın düzeleceğini ve yoğunluğun da artacağını söyledi.


Uygulamanın her anlamda güzel olduğunu belirten Bekir Yiğit adlı vatandaş ise, “Uygulamadan çok memnunum. Şuan da ne ilaçlarda ne de sistemde bir sıkıntı yaşamadım. Bizim için faydalı oldu. Zaten devletin tüm uygulamalarından memnunuz“şeklinde konuştu.

Editör: Wan Haber