2011 depremleri öncesi ve sonrası çeşitli nedenlerle Van’dan göç ederek İzmir, Antalya, Bursa, Aydın, Mersin gibi Türkiye’nin çeşitli illerinde yaşamlarını sürdüren Vanlılar güç birliği yapıyor. Kültürel ve sosyal etkinliklerin yanı sıra bir araya gelerek memleket özlemi gideren Vanlılar iş hayatına atılarak yaşadıkları illerin sosyo ekonomik kalkınmasına katkı sunuyorlar.

İZMİR/ Merkezi İzmir’de bulunan Ege Vanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu her hafta bir ilçede bulunan Van derneğini ziyaret ediyor. Geçen hafta Buca Vanlılar Derneğini ziyaret eden Ege Vanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu dernek binasında dernek yöneticileriyle bir araya gelerek yeni sosyal etkinlik ve projeler üzerinde görüş alışverişinde bulundu. Buca dernek binasında gerçekleşen ziyarette federasyon ve dernek yöneticilerinin yanı sıra Buca’da yaşayan bazı Vanlılar da katıldı.

Ege Vanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu hafta içinde bu kez Karşıyaka Vanlılar Derneğine ziyarette bulundu. Akşam yemeğinde bir araya gelen federasyon ve dernek yöneticileri buluşmada 2015 yılında yapılacak etkinlikler, Vanlıların istek ve sorunlarını görüştü. Karşıyaka’da yaşayan Vanlılardan bir kısmının da katıldığı buluşmada kırtlama çaylar eşiliğinde keyifli sohbet gerçekleştirildi.

Ege Vanlılar Federasyonu Yönetim Kurulu bu hafta Çiğli Vanlılar Derneğini ziyarete ederek güç birliğini pekiştirecek.

BURSA/ Bursa’da yaşayan Vanlılar Van Kahvaltısında bir araya gelerek Bursa Vanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurma kararı aldılar. Kahvaltıya katılan Vanlılar Bursa’da binlerce Vanlı yaşadığını Vanlıların kültürlerini korumak, doğru tanıtmak Bursa’nın kalkınmasına gelişmesine katkı sağlamak, Bursa ve Van arasında dostluk ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla dernek kurulmasının gerçekleştirilmesi yönünde ortak karar aldılar.

ANATALYA/ Başkanlığını Antalya’nın güçlü ve sevilen iş adamlarından Vanlı Recai Kırmızıtaş’ın yaptığı Van Kültür ve Dayanışma Vakfı Antalya Şubesi Antalya’da çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiriyor. Vakıf yönetim kurulu ve kadınlar kolu Antalya’da ikamet eden başarılı ve desteğe ihtiyacı olan Vanlı gençlere burs veriyor.  Yeni iş yeri açan, sosyal ve ekonomik sorunları olan Vanlılara el uzatan, geçen hafta içinde Yöresel Ürünler Fuarı’nda Van Kahvaltı Derneği standını yalnız bırakmayan Vakıf yöneticileri 2015’te ses getirecek etkinliklere hazırlanıyor.  

İlhan Siyahtaş - Vansesi

Editör: Wan Haber