Nilüferli öğrenciler geçtiğimiz yıl Van’da meydana gelen deprem sonrası enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Japon Dr. Atsushi Miyazaki’yi unutmadı. Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencileri resim öğretmenleri Cengiz Çelik’in önderliğinde proje geliştirerek, Japon akranlarına ve yetkililere yollamak üzere yılbaşı tebrik kartları hazırladılar. Öğrencilerin projesine Nilüfer Kent Konseyi ve Nilüfer Belediyesi de ortak oldu. Japonya’da Tokai kenti ile kardeş şehir bağları bulunan Nilüfer Belediyesi kartları ilgili adreslere ulaştırdı. Bu anlamlı davranışa ise Tokai’de bulunan Watachu İlköğretim Okulu da karşılık verdi. Japonya’daki okulun 1. ve 6. sınıf öğrencilerinin resim çalışmaları da Vahide Aktuğ İ.Ö.O. öğrencileriyle paylaşıldı.


Bu anlamlı iki davranışın karşılıklı ürünleri ise Konak Kültürevi’nde açılan sergide gözler önüne serildi. Öğrencilerin kıyafetleriyle Türk ve Japon havası estirdiği sergiye Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Atlıhan Öge, Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu ile çok sayıda öğrenci velisi katıldı. Projenin içeriği ve amacı hakkında bilgi veren Görsel Sanatlar Öğretmeni Cengiz Çelik, “Zor günümüzde yardımımıza koşan Dr. Miyazaki’nin örnek davranışına karşılık ona minnet duygularımızı göstermek için böyle bir çalışmaya imza attık. İki ülke arasındaki dostluğa katkıda bulunmak için atılan bu adım öğrencilerin bağına dönüştü. Umarım kurulacak kültürel bağlar uzun soluklu ve daha güçlü olur. Dr. Miyazaki uluslararası bağ ve kardeşlik adına zor günümüzde nasıl yanımızda olduysa, biz de bu sergiyle onun aziz hatırası önünde görevimizi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.


Öğrenci ve okul idarecilerini örnek çalışmalarından dolayı kutlayan Kaymakam Mustafa Kılıç da dünyanın artık küçüldüğünü ifade ederek insanların istediği kişiyle iletişime geçebildiğine dikkati çekti. Japonya’dan gelen 56 resimle birlikte yaklaşık 400 origami ve Osmanlı motiflerini yansıtan çalışma, Konak Kültürevi’nde bir hafta boyunca sanatseverlerle buluşacak.

Editör: Wan Haber