Yeşil-Kırmızılı yönetim, yaptığı açıklamada bunun asla bir futbolla ilgili olmadığını yapılan haksızlıkların TFF tarafından sürekli görmemezlikten gelindiği vurgulanarak taraftarın sahaya inmesi bir halk hareketidir denildi.


Dün Diyarbakır'da oynanan Play-Of yarı final rövanş karşılaşmasının 90+5.dakikada olayların adamı skandal hakem Hüseyin Sabancı'nın uydurma penaltısı tüm kenti hatta bölge takımlarını isyan noktasına getirdi.

Aynı olay hakem 2012 yılında Tokatspor karşılaşmasında da yine son dakikalarda verdiği çok haksız kararlarla Diyarbakırspor'u küme düşüren hakem olarak hafızalarda kalmıştı.

Böylesine önemli bir karşılaşmaya, Ege Bölgesi takımı Denizli maçına yine Ege bölgesinden bir hakemin gönderilmesi ayrı bir handikap olarak kafalarda soru işareti olarak kaldı.

Diyarbakırspor bugün yaptığı açıklama ile bunca haksızlığa dur demek için Liglerden çekildiğini duyurdu. Diyarbakırspor liglerden çekilmesi ile birlikte alternatif ligler dahil her türlü çözüm masaya yatırılacak denilmişti.

Diyarbakırspor'un çekilme kararının ardından, Başta Amedspor olmak üzere, Van Belediyespor, ve bu sezon şampiyon olarak 3.lige yükselen Cizrespor'un karara destek verdiklerini ve Diyarbakırspor'un yanında olduklarını açıkladılar. Bu takımların önümüzdeki günlerde toplanacakları ve çok radikal kararlar alacağı iddia ediliyor.

Hafta içinde bölge kulüplerini toplanarak, Liglerden çekilde dahil her türlü eylemin hayata geçirilmesi konusu masaya yatırılacak.. TFF bu haksızlıklar karşısında gereken önlemlerin almaması durumunda önümüzdeki günlerde hayata geçirilerek bir çok bölge kulübünün liglerden çekilmesi ve alternatif lig kurulması kamuoyuna açıklanacağı iddia ediliyor.

Diyarbakırspor'un uzun yıllardır uğradığı haksızlıklar karşısında Liglerden çekilmesini açıklamasının ardından Azrailler Grubu karara destek verdiler.

Azrailler Grubu Başkanı Ramazan Tugay yaptığı açıklamada"Bu haksızlıkların artık sporla uzaktan yakından ilgisi yok. Bizler bu işlerin altından kesinlikle kasıt arıyoruz. Bizlerin süper ligden amatöre kadar düşüren faşist zihniyeti, bugün yeni bir dirilişi görünce paniğe kapıldılar. O kadar çirkin bir oyun oynanıyorki, tam da seçimlerin, barış sürecinin konuşulduğu günlerde bu provokatif tetikçi Hüseyin Sabancı'nın bu maça verilerek halkı isyan ettirmesi artık affedilecek bir durum değildir. Sabancı sadece bir tetikçidir, azmettirenler nerdeler, TFF, MHK neden sessiz.. Olay asla futbol falan değildir, bu bölgede futbolun bitirme, bizleri dışlama çabasına bizlerde artık kayıtsız değiliz. Takımımızın aldığı onurlu çekilme kararını sonuna kadar destekliyoruz. Böylesine onursuz liglerde piyon olacağımıza gerekirse gider kendi ligimizi kurar, onurlu bir duruş sergileriz. Dün Diyarbakır'da sahnelen oyun, önceden tezgahlanmış alçak bir senaryodur. Biz taraftar dernelerininde bu yönde çok acil toplantılarımız olacaktır. Doğu, Güneydoğu taraftar dernekleri olarak önümüzdeki günlerde toplanarak federasyonlarımızı fesh etmeyi, Türkiye Liglerinden çekildiğimizi duyurmak dahil her türlü çözümüz masaya yatıracağız. Bu konuda ciddi görüşmelerimiz var. Sağolsun bir çok kent ve kulüplerden bizlere büyük bir destek söz konusu. Hafta içinde çok radikal kararlarımızı tüm kamoyuna açıklayacağız" Diyarinsesi.org

Editör: Wan Haber