Van’ın Büyükşehir Belediyesi’ne hazırlıkları  hızla devam ediyor. Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu Van Vali Yardımcısı Atay Uslu’nun başkanlığında toplandı. Komisyon başkanlığını da yürüten Vali Yardımcısı Uslu  ve  komisyon  Van  Belediye Başkanı  Sabri Abi ve Çatak  Belediye Başkanı  Emin  Babur’dan  brifing aldı.  

Özel idarelerin ve ilçe belediye başkanlıklarının büyükşehir belediyesine devir işlemleri için hazırlık çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Vali Atay Yardımcısı Uslu: "Van ilimizde, sınırları il mülki sınırları olmak üzere Van büyükşehir belediyesi kurulmuştur.Tuşba ve  İpekyolu  ilçeleri ve aynı adla belediyeler de  kurulmuştur.  Komisyonumuz  alt birimlere ait bilgileri derlemekte ve envanterleri hazırlamaktadır. Büyükşehir Belediyesi çalışmaları kapsamında başta Van Belediyesi olmak üzere tüm belediyelerin mevcut personel, taşınır ve taşınmaz mal, borç ve alacak durumları hakkında bilgi ediniyoruz.  Devir ve paylaştırma işlemlerimizin temel ilkesi   halkımıza  mahalli müşterek hizmetlerin en iyi şekilde sunulabilmesini sağlayacak  yapılanmanın ilk temellerini doğru şekilde oluşturmak.  Amacımız, Halkımıza  hızlı, verimli,  güçlü  hizmet için mevcut kaynakların  doğru yönetime devrini sağlamak. Devir-tasfiye ve paylaştırma işlemlerine hazırlık yapmak amacıyla belediyelerin durumlarının ele alındığı ikinci  toplantımızda ; Van Belediye  Başkan Vekilinin   ve  Çatak Belediye Başkanının  sunumları  oldu.  Diğer belediyelerin durumları da, önümüzdeki günlerde sırayla görüşülmek suretiyle çalışmalara devam edilecek.  İlçe  ve kapatılan belde belediye başkanlarını dinlemeye ve karşılıklı bilgi alış verişinde bulunmaya devam edeceğiz ”  dedi 

""

Komisyon üyeleri,   çöp toplama merkezleri,  su, kanalisazyon, arıtma, itfaiye, mezarlık, ulaşım, köylerden dönüşen yeni mahallelerin müşterek ihtiyaçlarının karşılanmaları, Van Gölü başta olmak üzere su kaynaklarının korunması, imar  vb.  konularındaki yeni yapılanmaya   hazırlıklı olmaları için Belediye Başkanlarını ve toplantıya çağrılan  alt birim müdürlerini  uyardı.  Toplantı Devir, Tasfiye konusunda karşılıklı görüş alış verişinde  bulunulmasıyla sonuçlandı.

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Van Büyükşehir Belediyesi Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nda yer alan başkan Vali yardımcısı Atay Uslu  ile birlikte İl Defterdarı Yücel Öz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferit Dağdeviren, Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Gökdemir, Mahalli İdaler Müdürü Miraç Kaya, Tapu ve Kadastro 15. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, İl Özel İdaresi Strateji Geliştirme Müdürü İslam Bayram, Van Belediyesi İmar Müdürü Esat Çaçan ve diğer birim amirleri de hazır bulundu.    

Editör: Wan Haber