WanHaber / Oktay Dincer

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi Van siyaseti hareketlendi. Partilerin büyükşehir ve ilçe belediye başkan aday adaylığı süreci başlarken, bağımsız adaylarda seçim startlarını vermeye başladı.

Van Büyükşehir Belediyesi bağımsız başkan adayı İdris Ahi, akşam saatlerinde sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayın yaparken, vatandaşları da yayına alıp gövde gösterisi yapıyor. Her gün yüzlerce kişinin katıldığı sosyal medya mitinglerinde konuşan İdris Ahi, Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağımsız başkan adayı olduğunu ve bu seçimleri farkla kazanacağını söyledi.

“İdris Ahi, o bir dahi” sloganıyla seçim startını veren İdris Ahi, sadece sosyal medyada değil, 13 ilçede de aktif olarak seçim çalışmalarını yürütecek. İlçelerde ve ilde büyük bir miting hazırlığında bulunan İdris Ahi, “2024 yılı Van’ın yılı olacak” ifadesini kullandı.

Sosyal medya mitinglerine katılan vatandaşlar ise İdris Ahi’ye kitlesel destek verdiklerini, İdris Ahi’nin önce büyükşehir belediyesine akabinde ise meclise gitmesi gerektiğini belirtti.

İdris Ahi geçtiğimiz genel seçimlerde Van’dan bağımsız milletvekili adayı olmuş ve Millet Partisi, Milli Yol Partisi, Türkiye Komünist Hareketi ve Vatan Partisi’nden daha çok oy almıştı.

Kaynak: WanHaber / Oktay Dincer