Geçtiğimiz sezon kötü bir performans sergileyerek taraftarına saç-baş yolduran Van Büyükşehir Belediyespor, bu sezon da ligin ilk haftasında deplasmanda Beylerbeyispor'a 3-0 yenilerek lige kötü başladı. İlk yarıda attığı gollerle kazanan Beylerbeyispor, grupta birinci sıraya yerleşirken, Van Büyükşehir Belediyespor ise sonuncu sırada yer aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi, Burhan Yıldırım Teknik Direktörlüğü'nde sahaya; Muhammet Rıza Altıntaş, Semih Oğuz, Murat Yıldırım, Furkan Işıkdemir, Emrah Tacir, Sercan Özdem, Sabahattin Kara, Salih Tunar, Anıl Dilaver, Murat Berge ve Baran Basut onbiriyle çıktı. 
 

Beylerbeyispor ise Kenan Gönen Teknik Direktörlüğü'nde sahaya; Raifcan Gürsoy, Berat Satılmış, Metehan Yatkın, Kerem Tulgar, Cem Özyiğit, Umut Can Bahalı, İsmail Erdoğan, Mümin Talip Pazarlı, Mehmet Sayan, Fatih Sercan Ekinci ve Erhan Göç onbiriyle çıktı.
 

BÜYÜKŞEHİR İLK YARIDA BOYUN EĞDİ
Spor Toto 3. Lig 3. Grupta sezon başladı. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor çok iyi transferler yapmasına rağmen, deplasmanda İstanbul'un köklü takımlarından Beylerbeyispor'a 3-0 yenilerek evine puansız döndü. 

Beylerbeyispor ilk 32 dakikada 3 gol atarak sonucu ilan etti. 

Maçta Beylerbeyi çok iyi bir futbol sergileyerek, henüz 4. dakikada İsmail Erdoğan ile ilk golü buldu: 1-0

Golden sonra ataklarına ağırlık veren rakip takım ikinci golü 26. ve 32 dakikada Kerem Tulgar ile buldu: 3-0 

Ligin ilk maçında kaybeden Van Büyükşehir Belediyespor ise sahada kötü performans sergiledi. 
Beylerbeyispor aldığı galibiyetle liderliğe yükselirken, Büyükşehir Belediyespor ise son sırada yer aldı. 

Öte yandan grupta oynanan diğer maçlarda ise Bursa'nın köklü takımlarından Orhangazispor evinde Bergama Belediyespor'a 1-1 berabere kalırken, Sakaryaspor deplasmanda İstanbul Güngörenspor ile 1-1 berabere kalarak evine bir puanla dönmenin sevincini yaşadı. 

Silivrispor evinde Anadolu Üsküdar 1908spor'u 1-0 galip ederken, Kayseri Şekerspor konuk olduğu Ankara Demirspor'a 2-1 yenilerek lige puansız başladı. Bayburt İl Özel İdarespor sahasında Balçova Yaşamspor'a 2-1 kaybederken, Erzin Belediyespor evinde Etimesgutspor'u 1-0 yenerek lige iyi başladı. 

Büyükşehir Belediye Erzurumspor evinde Ayvalıkgücü Belediyespor'a 1-0 yenilirken, temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor deplasmanda Beylerbeyispor'a 3-0'lık bir skorla yenilerek taraftarına hayal kırıklığı yaşattı.

Salih Deniz-Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber