Rıdvan CAN

Lig'in 21. haftasında K.Maraşspor ile Van Büyükşehir Belediyespor,  Maraş Şehir Stadı'nda karşı karşıya geldi. İlk yarısı B.Belediyespor’un 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısıda büyük bir mücadeleye sahne oldu. 83.dakikada Bilal Gücüyetmez’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan B.Belediyespor 85’te kalesinde golü gördü ve maça eşitlik geldi golden sonra ataklarını sıklaştıran Kırmızı-Siyahlılar 88’de Serdar Karaduman’ın kaydettiği golle tekrar öne geçti skor 1-2 oldu kalan dakikalarda skorda değişiklik olmadı ve Van Büyükşehir Belediyespor 1-2'lik skorla altın değerinde üç puanın sahibi oldu. 
 

 Van Büyükşehir Belediyspor'a galibiyeti getiren goler maçın 6. dakikasında Ali Kurt ve 87. Dakikasında Serdar Karaduman’dan geldi. Bu galibiyetle ligde Play-Off mücadelesi veren iki taraftan Van Büyükşehir Belediyespor puanını 29'a çıkartıp altın değerindeki 3 puanın sahibi oldu. Ligde önümüzdeki hafta B.Belediyespor, sahasında alt Bayburtspor'u konuk edecek.
 

 TARIK DAŞGÜN; ‘MAÇA İYİ BAŞLADIK, İYİ BİTİRDİK…
 Van Büyükşehir Belediyespor'da, teknik direktör Tarık Daşgün, Maraş deplasmanından 1-2'lik skorla galip dönmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 

 Van Büyükşehir Belediyespor’un tecrübeli Teknik Direktörü Tarık Daşgün, Maraş Galibiyeti sonrası gazetemize yaptığı açıklamada, iki takımın da sahaya mutlak 3 puan parolasıyla çıktığını belirterek, “Zor bir deplasmandan farklı bir galibiyetle dönmek sevindirici olduğunu ifade ederek, Galibiyetten dolayı futbolcularımı kutluyorum, beni en çok memnun eden şey, hiçbir zaman mücadeleden kopmayan bir takımım var. Futbolcularımın performansından memnunum diyen Daşgün, zor bir deplasmandı  zor maç olacağının bilincindeydik Maraş’tan mutlak puan veya puanlarla dönmemiz gerekiyordu ve maça mükemmel bir şekilde başladık ve mükemmel bir şekilde bitirdik. mutluyuz” dedi.
 

KARA-KOBRA TARAFTARLARI TAKIMIN YANINDAYDI 
Deplasmanda K.Maraşspor’u 2-1 mağlup ederek Play-Off umutlarını devam ettiren Van B.Belediyespor’u, zorlu deplasmanda Kara-Kobra taraftarları yalnız bırakmadı.  Maraşspor karşılaşmasında yaklaşık 50-60 kişilik taraftar topluluğu 90 dakika boyunca hiç susmadan Kırmızı-siyhlıları desteklediler. Karşılaşmanın ardından tribünlere koşan futbolcular, bu tarihi galibiyeti taraftarlarla birlikte doyasıya kutladılar.
 

 KARA-KOBRA TARAFTARI AYAKTA ALKIŞLADI
Karşılaşma sonunda Kara-Kobra taraftarlarının bulunduğu tribünlerine koşan Kırmızı-Siyahlı futbolcular, Kara-Kobra taraftarlarının kendilerini çağırması üzerine tribün önüne geldi. taraftarlar alkışlayarak B.Belediyesporlu futbolcuları ve teknik heyeti tebrik ederken, futbolcularda aynı şekilde Kara-Kobra taraftarlarını alkışlayarak tribünlere cevap verdiler.

Editör: Wan Haber