BÜYÜKŞEHİR VANSPOR OLSUN
Büyükşehir Belediyespor Cumartesi günü Şahabettin Özarslaner Tesislerinde olağanüstü kongreye gidiyor. Kongrede yönetim kuruluna yeni isimlerin gelmesi bekleniyor. Sporseverler kongrede kulübün isminin değiştirilerek Büyükşehir Vanspor olmasını istiyor.

Haber: Rıdvan Can

Ligde başarısız sonuçlar alarak şampiyonluk hedefinden uzaklaşan Büyükşehir Belediyespor kentle bütünleşme kararı aldı. Alınan karar doğrultusunda Cumartesi günü saat 13.00’de gerçekleştirilecek kongrede yönetim kuruluna iş adamı, esnaf ve futbol bilgi birikimine sahip bazı isimlerin alınması bekleniyor. Büyükşehir Belediyespor’un ilk defa kapılarını iş adamı, esnaf ve futbol adamlarına açarak profesyonelce adım atması spor çevrelerinden de destek buldu.

Büyükşehir Belediyespor’un halkla,  futbolseverlerle, kentle bütünleşmedikçe başarılı olamayacağını belirten sporseverler kulübün isminin değiştirilerek Büyükşehir Vanspor olması gerektiğini dile getirdiler. Vansesi Gazetesi'ne görüşelerini açıklayan futbolseverler, spor çevreleri olağanüstü kongrede verilecek bir önergeyle kulübün isminin Büyükşehir Vanspor olması yönünde karar alınmasını istediler.  Van’da sporun adresi ve sesi Vansesi’nin isim değişikliği gerçekleşmesine öncülük yapmasını isteyen Vanlılar, “Büyükşehir Belediyespor Van’dan kopuk, kurumsal bir isimdir. Nitekim Büyükşehir Belediyespor’un başkanı bile açıklamalarında kulüpten Vanspor diye söz ediyor. Aynı şekilde yönetime aday olan isimler bile açıklamalarında ‘Vanspor’a adayım’, Vanpor’u eski günlerine döndüreceğiz’ şeklinde konuşuyor. Ama gerçekte Vanspor diye bir takım yok. Olağanüstü kongrede oy birliği ile kulübün adının Büyükşehir Vanspor olarak değiştirilmesi ve 2015-2016 futbol sezonunda takımın bu isimle liglerde mücadele etmesi başarıyı da berberinde getireceğine inanıyoruz.” 

VANSPOR OLSA NE OLUR Kİ?
Vansesi Gazetesinin önerisini yürekten desteklediğini ve yerinde bir girişim olarak gördüğünü belirten Vanspor’un eski yöneticilerinden, Ticaret ve Sanayi Odası eski başkanlarından Zahir Kandaşoğlu, “Siyaset spora karışmamalı. Belediyeler neticede siyasi yerlerdir. Büyükşehir Belediyespor ismi kongrede değiştirilerek Büyükşehir Vanspor olması Van’a yeni bir heyecan getirir. Hatta yalnızca Vanspor olsa ne olur ki. Neticede belediye de Vanspor’da bu şehrindir, bu halkındır.  Aklın yolu birdir.“

VANSPOR OLSUN
Vansesi’nin isim değişikliği önerisini destekleyen Vanspor başkanlarından Ticaret Borsası eski başkanı Feridun Irak “Belediye bu takımın finansörü olabilir. Neticede belediyede spor kulübü de Van’ındır. Büyükşehir Belediyespor’u belediyenin sahiplendiğinin ve çabalarının farkındayız. Van halkının dilinde, gönlünde her zaman Vanspor vardır. Bunun yanı sıra spor camiasında spor kulübümüzün isimi ne olursa olsun Vanspor olarak seslendirilmektedir. Bu nedenle olağanüstü kongrede Büyükşehir Belediyespor isminin Vanspor olmasında yarar vardır İsim değişikliğinin bu şekilde gerçekleşmesinin ilimizde futbola yeni bir heyecan katacağına inanıyorum” dedi.  

VANSPOR EKLENSİN
 Büyükşehir Beleyisepor’un ismine Vanspor’un eklenmesini futbola yeni bir enerji kazandıracağını ifade eden Kara Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger, “Belediye de Vanspor’da hepimizindir. Takıma destek olan belediye isminin yanına Vanspor eklenmesi yararlı olur” diye konuştu.

Editör: Wan Haber