TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Van Büyükşehir Belediyespor ikinci yarı aldığı galibiyetlerle taraftarına umut verdi. Deplasmanda karşılaştığı Silivrispor ile 0-0 berabere kalan Van Büyükşehir Belediyespor 34. puanla 10. sırada geriledi. 
 

Van Büyükşehir Belediyespor Tarık Daşgün teknik sorumluluğunda sahaya; Murat Günay, Medeni Bingöl, Yakup Demir, Murat Yıldırım, Salih Tunar, Halil İbrahim Yazğılı, Ali Kurt, Furkan Işıkdemir, Murat Kurnaz, Emrah Tacir ve Serdar Karaduman onbiriyle başladı.


Silivrispor Erdal İşkar teknik sorumluluğunda sahaya; Selçuk Aslan, Tahir Kurtuluş, Muharrem Doğan, Bülent Demir, Şemsettin Ender Kılıç, Ömercan Öndaş, İrfan Bal, Ali Koçak, Murat Kara, Samet Albayrak ve İsmail Düzgün onbiriyle başladı. 

Karşılaşmada her iki takımında karşılıklı atakları oldu. 83. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Anıl Dilaver penaltıdan yararlanamadı. Böylece Van Büyükşehir Belediyespor 34 puanla 10. sıraya gerilerken, Silivrispor ise 37 puanla 6. sırada yer aldı.
 

GRUPTAKİ DİĞER KARŞILAŞMALAR…
Öte yandan grupta oynanan diğer karşılaşmalarda ise lider Ankara Demirspor evinde Beylerbeyispor ile 1-1 berabere kalarak, puanını 45 yaptı. İkinci sırada yer alan Anadolu Üsküdarspor ise Bergama Belediyespor'u 5-1 mağlup ederek, puanını 44'e yükseltti.


Üçüncü sırada yer alan Sakaryaspor deplasmanda Ayvalıkgücü Belediyespor'a 1-0 yenilerek, 42 puanda kaldı. Dördüncü sırada bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor ise sahasında İstanbul Güngörenspor'u 2-0 mağlup ederek, 41 puana yükseldi. 
 

Orhangazispor deplasmanda Bayburtspor'u 1-0 mağlup ederken, Büyükşehir Belediye Erzurumspor sahasında Etimesgut Belediyespor ile 0-0 berabere kaldı. Ligde küme düşme potasında bulunan Kayseri Şekerspor ile Sandıklıspor 1-1 berabere kaldı. Erzin Belediyespor ise evinde Balçova Yaşamspor'u 3-0 mağlup etti. 

Bu arada Van Büyükşehir Belediyespor ligin 26. Haftasında 17 Mart Salı günü saat 13:00'da Anadolu Üsküdarspor'u konuk edecek. 

Burhan Ergin - Bölge Gazetesi

Editör: Wan Haber