Yaşanan sorunu ortadan kaldırmak isteyen ve caddeyi araç parkına yasaklayan Büyükşehir Belediyesi’ne emniyet,′yetki ve sorumluluğunuz altında değil′ diyerek belediyenin başlattığı park yasağı çalışmalarına izin vermiyor.  

Van’ın en işlek caddesi olan, araç ve yayların yoğun olarak kullandığı Cumhuriyet Caddesi’nde yaşanan trafik sorunu devam ederken, Büyükşehir Belediyesi yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak için cadde de araçların park yapmalarını yasakladı. 

Sabah saatlerinde cadde de trafik zabıtalarını konumlandıran ve araçların caddede park etmelerini yasaklayan Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Daire Başkanlığı ekiplerine, emniyet ekipleri kısa bir süre sonra müdahalede bulundu. Belediye ve trafik zabıtasının yapmış olduğu uygulamaya müdahale eden polisler, yapılan çalışmayı durdurdu. 

Şehir içi trafik sorumluluğun kendilerinde olduğunu belirten emniyet ekipleri, zabıtaların yapmış olduğu uygulamanın geçersiz olduğunu ve belediyenin böyle bir yetki ve sorumluluğunun olmadığını ifade etti. Yapılan görüşmelerin ardından caddeye gelen Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Hizmetleri Daire Başkanı Öner Yiğit, hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de UKOME kararı gereği cadde de yaşanan trafik sorununu ortadan kaldırmak istediklerini ve yaşanan trafik yoğunluğunun da ancak caddeye park eden araçların çekilmesi ile mümkün olabileceğini söyledi.  

3-604.jpg

′Emniyet belediye ile halkı karşı karşıya getiriyor′

Belediye olarak başlattıkları uygulamaya, emniyetin her defasında yetki ve sorumluluk gerekçesini ileri sürerek belediyenin yapmış olduğu çalışmaya müdahalede bulunduğunu dile getiren Yiğit, emniyetin bu şekilde belediye ile yurttaşları karşı karşıya getirdiğini aktardı. Yaşanan trafik sorununu defalarca dile getirmelerine rağmen, emniyetin yaşanan soruna dönük hiçbir çalışma yapmadığını belirten Yiğit,"Emniyet yaşanan soruna çözüm bulmadığı gibi, bizlerin yapmış olduğu çalışmaya da müdahale de bulunarak, yapılan çalışmalara izin vermiyor. Bize,′kent merkezinde trafik ile ilgili tüm yetki ve sorumluluk emniyete aittir′ deniliyor. Bizde bu sorumluluk gereği yaşanan trafik sorununa ′çözüm′ bulun dememize rağmen sorun hiçbir şekilde çözüme kavuşturulmuyor. Yaptığımız çalışmaların önüne geçilerek belediye ile halkı karşı karşıya getiriyorlar" dedi. 

Yapılan görüşmelerin ardından emniyet yetkileri trafik zabıtaların uygulamaya son vermesini istedi. Görüşmeler ardından zabıtalar uygulamayı sonlandırırken, çok kısa bir süre sonra araçların tekrardan cadde üzerinde yol boyunca park yapmaları ise dikkat çekti. 

4-481.jpg

Editör: Wan Haber