Kanun Hükmünde Kararnameyle (KHK) Halkların Demokratik Partili (HDP) yönetimden 749 milyon 166 bin lira borçla devralınan Van Büyükşehir Belediyesi, 9 ayda sadece makine ikmalden 2 milyon 711 bin TL tasarruf sağlarken, yaptığı işleri de ikiye katladı.

Edremit ilçe sınırları içerisinde yaklaşık 3 bin metrekarelik alan üzerinde kurulu olan Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına ait alandaki 14 atölyede çalışan 60 personel, 9 aylık süre içerisinde 5 bin 300’ün üzerinde iş üreterek, önceki belediye dönemine göre iş gücünü ikiye katladı.



“Bakım, onarım ve tamiratlar mevcut atölyelerimizde yapılmaktadır”

Büyükşehir Belediyesi envanterinde 516 araç bulunduğunu belirten Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanı Selim Elhansu, bu araçların hemen hemen hepsinin bakım, onarım ve yakıt ikmallerinin burada yapıldığını söyledi. Selim Elhansu, “Belediye envanterine kayıtlı toplamda 516 araç ve iş makinemiz bulunmaktadır. Bunların 126 tanesi iş makinesi, diğerleri ise kamyon ve binek grubundan oluşmaktadır. Bu araçlarımızın tamamına yakınının bakım, onarım ve tamiratları mevcut atölyelerimizde yapılmaktadır. Ayrıca bu araçların tamamının yakıt ikmalleri de burada yapılmaktadır” dedi.



“602 bin litrelik yakıt tasarrufun parasal değeri 2 milyon TL’nin üzerindedir”

Bir önceki döneme göre 9 aylık süre içerisinde 602 bin litre yakıt tasarrufu sağladıklarını belirten Elhasu, “Bu da yaklaşık 21 tankere tekabül ediyor. Yedek parça hareketliği kısmında ise 711 bin TL değerinde yedek parça tasarrufu sağladık. Bu 9 aylık süre içerisinde mevcut 14 atölyemizde 5 bin 300’ün üzerinde iş ürettik. Yapmış olduğumuz 602 bin litrelik yakıt tasarrufun parasal değeri 2 milyon TL’nin üzerindedir. Yedek parçada da 711 bin TL civarında tasarruf sağladık. Ayrıca geçmiş dönemlere nazaran iş gücümüzde de yaklaşık 600-700 kalem bir artış sağladık” şeklinde konuştu.

Kısıtlı imkanlara rağmen söz konusu hizmetleri yürüttüklerini ifade eden Başkan Elhasu, bu hizmetlerin yürütülmesine destek sağlayan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Genel Sekreter Mustafa Yalçın, genel sekreter yardımcıları Mehmet Yaşar, Fazıl Tamer ve Salih Allahverdi’ye de teşekkür etti.(iha)

Editör: Wan Haber