Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, belediyenin Tuşba ilçesi mahallerinde yaptığı çalışmaları yerinde incelemek ve halkla buluşmak için mahallere gitti. Eşbaşkanlar gittikleri her yerde coşku ila karşılanırken, mahalle muhtarları belediyenin yaptığı çalışmalar için teşekkür etti.

Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Hatice Çoban, Bekir Kaya ve DBP Tuşba Belediye Meclis üyeleri, belediyenin Tuşba ilçesi mahallerinde yaptığı çalışmaları yerinde incelemek ve halkla buluşmak için mahallere gitti. Sabah saatlerinden itibaren gezilerine başlayan eşbaşkanlar ilk olarak Van Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl kurulan asfalt şantiyesi ile şantiye içerisinde Yol Yapım Bakım Onarım Daire Başkanlığı için yapılan hizmet binasında incelemelerde bulundu. Ardından sezon başından şuana kadar yoları asfaltlanan Adıgüzel, Kasımoğlu, Kolsatan, Dilimli, Satıbey ve Koçköyü mahalleri grup yollarında incelemelerde bulunan Eşbaşkan Çoban ve Kaya, mahallelerden halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı. Gittikleri köylerde halk evlerinden çıkarak eşbaşkanları karşılarken, birçok yurttaş ise HDP, DBP bayraklarını alarak eşbaşkanlara yol boyunca araçları ile eşlik etti.

Kolsatan Mahalle Muhtarı: 100 yıldır ilk kez böylesi bir hizmet aldık

 
İlk olarak Kolsatan Mahallesinde halkla buluşan Eşbaşkan Çoban ve Kaya, hem halkın sorunlarını dinledi, hemde belediyenin yaptığı çalışmaları inceledi. Kolsatan Köyü Azası Rasim Zengin, eş başkanlara mahallelere yaptığı çalışmalar için teşekkür etti. Zengin, "100 yıldır bu köydeyiz. Ben 50 yaşındayım bugüne kadar köyümüzün yolu yoktu. Biz başka bir köyde inip saatlerce yürüyerek köyümüze geliyorduk. Büyükşehir Belediyemiz bu yıl hem yollarımızı yaptı. Hem de bize taziye evi yaptı. Biz bugüne kadar böyle bir hizmet görmedik. Köy halkı olarak bizler için yapılan bu çalışmaları asla unutmayacağız. Eşbaşkanlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

Eşbaşkanlar Kolsatan'da coşku ile karşılandı
 
Eşbaşkanlar Kolsatan Mahallesi'ndeki incelemelerinin ardından bu kez de Dilimli Köyüne geçti. Dilimli Mahallesi girişinde HDP-DBP flamaları ve sloganlarla karşılanan eş başkanlara çok sayıda genç eşlik etti.

Mahallede tüm çocuk ve kadınlar evlerinin önüne çıkarak zafer işaretleri ile eş başkanları karşıladı. Burada konuşan Mahalle Muhtarı Adem Karataş, "Mahallemizde yıllardır su ve yol problemleri vardı. Belediyemiz ilk olarak mahallemizi su şebekesi yaptı ardından yollarımızın tamamı ilk kez asfaltlandı. Bugün 100 yıl sonra köylerimize bir hizmet yapılmış ise, o da belediyemizin sayesindedir. Eşbaşkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Mahalle halkı olarak yapılan hizmetleri unutmayacağız" diye konuştu.

Mahalle Muhtarları: '400 milyon nerede' diyenler gelsin hizmet görsün
 
Buradaki görkemli karşılamanın ardından eşbaşkanlar bu kez de Koçköy'e bağlı Kızılbulak Mezrasına geçerek burada da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Mahallede halkla bir araya gelen eşbaşkanlara ayran ikram edildi. Eşbaşkanlar ardından Satibey Mahallesi'ne geçti. Mahalle Muhtarı Fesih Erginyürek'in evinde halkla bir araya gelen eşbaşkanlar, mahallelilerin taleplerini dinledi.

Burada konuşan Mahalle Muhtarı Erginyürek, eşbaşkanları mahallelerinde konuk etmekten büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, belediyenin bir hafta içerisinde yaptığı çalışmaları geçmiş dönemin 30 yılında yapılmadı. Erginyürek, "Mahallemizin sorunlarının yüzde 80'i belediyemizin çabası ile çözüldü. Köyümüz kurulduğu günden bugüne kadar böylesi bir hizmet görmedi. Bu hizmetlerden dolayı eşbaşkanlara teşekkür ederiz. '400 milyon TL nerede' diyenler gelsinler bu hizmetlere baksınlar. Belediyenin buraya nasıl hizmetler yaptığı görsünler" dedi. Eşbaşkanlar burada ki incelemelerin ardından bu kez de Koçköy'e geçerek burada asfalt çalışması yapan belediye emekçileri ile bir araya geldi. Yaptıkları çalışmalar için belediye emekçilerine tek tek teşekkür eden eşbaşkanlar, emekçilerle fotoğraf çekindi.

Tuşba ilçesine bağlı köylere 45 kilometre asfalt yapıldı
 
Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılı çalışma sezonu kapsamında startını verdiği yol asfaltlama çalışmalarında Tuşba ilçesine bağlı kırsal kesimlerde çalışmalar yaparak 45 kilometre yol asfaltlama çalışması yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, yol genişletme, yol asfaltlama ve yeni yolların açılması kapsamında sürdürdüğü çalışmalar kapsamında hem yeni yollar açarak hem de belirlenen yolların asfaltlama çalışmalarını yaparak yurttaşların hizmetine sundu. Tuşba ilçesinde bulunan Adıgüzel, Kasımoğlu, Kolsatan, Dilimli, Satıbey ve Koçköyü mahallerinde bulunan tüm yolların asfaltlama çalışmalarını tamamlayarak halkın hizmetine sunan belediye, ayrıca bu grupta bulanan birçok köye taziye evi ve camide belediye tarafından yapıldı. Vanakrtuel

Editör: Wan Haber