Sosyal belediyecilik anlamında yaptığı başarılı çalışmalarla halkın takdirini kazanan Van Büyükşehir Belediyesi, çocukların eğitimine de büyük önem veriyor.

Bu kapsamda Edremit ilçesi Şabaniye Mahallesi’nde kurulan 5 derslikli kreş ve gündüz bakım evi ile kadın aile merkezi bünyesinde kurulan 2 derslikli kreş hizmet vermeye devam ediyor. Toplamda 142 öğrencinin eğitim gördüğü kreşlerde, 9 öğretmen ve 28 personel görev yapıyor. Kreş ve gündüz bakım evinde eğitim alan öğrenciler; drama, müzik, sinema, oyun, hikaye, spor ve dans odalarında oyunlar oynayıp, müzik becerilerini artırmanın yanı sıra bale, İngilizce, halk oyunları ve modern dans gibi branş derslerini de görüyor. 

1-306.jpg

Büyükşehir Belediyesi Kreş Gündüz Bakım Evi sorumlusu Taybet Tanış Ergenç, 2015 yılından bu yana aktif bir şekilde hizmet verdiklerini söyledi. Son dönemde kreşe olan ilginin arttığını ifade eden Ergenç, “En az 24 ayını tamamlamış en fazla 6 yaşa kadar çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. 80 öğrenci kapasitemiz mevcut. Özel kreşlerle karşılaştıracak olursak, hiçbir eksiğimiz yok. Kreşimizde her yaş grubunun seviyesine uygun, Milli Eğitim Bakanlığı müfredatı uygulanmaktadır. Bunun yanında branş derslerimiz de var. İngilizce, satranç, modern dans, piyano, değerler eğitim, zeka oyunlarının yanı sıra öğretmenlerimizin ekstra yapmış olduğu eğitici dersler ve alan gezilerimiz oluyor” dedi. 

2-20190321131404.jpg

“2015’ten bu yana eğitim hiç aksamadı” 

Kreşin açıldığı günden bu yana hiçbir şekilde eğitim öğretimin aksamadığını vurgulayan Ergenç, şu ifadelere yer verdi: 

“Kreşimizin kayıt dönemleri Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okullarla aynı şekildedir. 6 yaş grubumuzu artık okul dönemine hazır bir şekilde mezun ediyoruz. Bu yaş grubunu mezun ettikten sonra en küçük yaş grubumuzda sınıf açılıyor. Sınıf açıldığı gibi haziran ayında ön kayıtlar başlıyor. Velilerimizin de bu yönde çok yoğun talepleri var. Kreşimizin ücretleri de yine özel kreşlere göre neredeyse yarı fiyatınadır. 2015 yılında eğitim öğretime açılan kreşimiz, 4 yıldır aralıksız eğitime devam etmektedir.” 

3-20190321131405.jpg

Kadın aile merkezi bünyesinde hizmet veren kreşlerle ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Tevfik Tepe ise, merkezde kurs gören kadınların çocuklarına yönelik ücretsiz kreş hizmeti verdiklerini belirtti. Kadın aile merkezi bünyesinde yaklaşık 500 kursiyer olduğunu ifade eden Tepe, “Tamamen ücretsiz bir şekilde burada kurs gören kadınlarımızın çocuklarını da unutmadık. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 kreşimiz, kursiyerlerimizin çocuklarına hizmet vermektedir. Toplam 62 öğrencimize kreş hizmeti veriyoruz. 4 öğretmenimiz ve 4 yardımcı öğretmenimiz görev yapmaktadır.

4-913.jpg

Bu öğrencilerimizin tamamı anneleri ile birlikte sabah kreşlerine getirilirken, akşam yine ücretsiz bir şekilde servislerle evlerine bırakılıyor. Yaklaşık 2 senedir bu hizmeti aralıksız bir şekilde devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: Wan Haber