Ülkelerindeki nevruz tatili nedeniyle İranlıların Van’a akını sürüyor.

Van ekonomisine ciddi katkıları olan İranlı turistler için Van Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve turistik güzelliklerinin bulunduğu noktalara ücretsiz tur gezileri başlattı. Yaklaşık 10 gün boyunca sürecek olan uygulamada, İranlı turistler Büyükşehir Belediyesine ait konforu üst seviyede olan üç otobüsle her sabah Van AVM önünden alınıp gezdirildikten sonra tekrar aynı noktaya bırakılacak.

İranlı turistlere, Büyükşehir Belediyesince kiralanan Farsça ve İngilizce bilen Kültür Bakanlığı kokartlı tur rehberleri de eşlik ediyor. İranlılar; Van Kalesi, kedi evi, Van evi, Feribot İskelesi ve Eski Tuşba şehri gibi Van’ın önemli yerlerinde gezdiriliyor. Van Büyükşehir Belediyesinin hizmetinden oldukça mutlu olan İranlı turistler, emeği geçen herkese teşekkür etti. Van’ın çok güzel bir şehir olduğunu söyleyen İranlı turist Sohrab Yasini, “Bu kentin hem halkı hem de bizlere verdikleri hizmet çok iyi. Bu yüzden burayı tercih ediyoruz. Van Büyükşehir Belediyesinin bu tavrı bizleri mutlu etti. Gidemediğimiz yerleri de bu kolaylık sayesinde görme imkanımız oluyor. Emeği geçenlere bir kez daha teşekkür ederiz” diye konuştu.

İranlı turistleri ilk gezi seferinde yalnız bırakmayan Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer ise, Müslümanlar arasında sınırların olmadığını kaydederek, Vanlıların İranlılar için gerekli kolaylığı göstermesi gerektiğini söyledi. İranlıların Van’da kendi evlerindeymiş gibi davranmalarını söyleyen Tamer, “İranlılarla birbirimize hiçbir yabancılığımız yok. Bizler kardeşiz. Biz Müslümanlar arasında sınır yoktur. Burası İran’dır, İran da Van’dır. İranlı kardeşlerimizin burada olmaları bizlere mutluluk veriyor. Tekrardan hoş geldiniz. Bizlerin misafirlerisiniz. Sizleri çok seviyoruz” dedi. (iha)

Editör: Wan Haber