Büyükşehir Belediye trafik zabıta ekipleri Cumhuriyet Caddesi üzerinde açılan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) seçim bürosu önüne araç parkına izin vermiyor. Aynı güzergâhta araçların cadde kenarına park etmesi ise serbest. Vatandaşlar HDP seçim bürosu önünde özel park yasağı uygulanmasının çifte standart olduğunu söyleyerek tepki gösterdiler.

Haber: İlhan Siyahtaş

Van’da ara sokaklara,  yol kenarlarına hatta yol ortasına araçlarını park eden sürücülerin yarattığı kaos devam ederken Büyükşehir Belediye trafik zabıta ekiplerinin Cumhuriyet Caddesi üzerinde açılan Halkların Demokrasi Partisi (HDP) seçim bürosu önünde araç parkına izin vermemesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Vatandaşlar uygulamanın çifte standart olduğuna dikkat çekerek şehrin her yerinde aynı duyarlılığın gösterilmesini istediler. 

Van’da trafik ve park sorunun yıllardır keşmekeşe döndüğünü, denetim ve kontrolün yapılmadığını ifade eden sürücü ve yayalar Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta ekiplerinin kronikleşen park sorununa duyarsız kaldığını belirterek şunları söylediler: “Bir tarafta sokakları kapatan hatta kaldırıma çıkan, iş yerlerinin önün park eden araçlara insanlar müdahale edilmesini bekliyor. Diğer tarafta Cumhuriyet Caddesi üzerinde yol boyu park eden araçlar bulunuyor. Bunlara nedense müdahale edilmiyor. Ama HDP seçim bürosu önünde park etmek yasak. Eğer bu Cumhuriyet Caddesi üzerinde ara sokaklarda araç parkı yasaksa bütün araçlar kaldırılmalı ve haklarında işlem yapılmalıdır. Park etmek her yerde serbest ise o zaman neden HDP Seçim Bürosu önünde araç park yasağı var. Trafik kuralı özelleşti mi? Kuruma, kişiye göre uygulama olmaz. Bu çifte standarttır. Bu yetmezmiş gibi iki zabıta memurunun seçim bürosu önünde gün boyu yolda beklemesi nasıl ve neyle ifade edilebilmektedir.  Bu şehirde kuralların, yasaların her yerde uygulanması gerekir. Uygulama kabul edilebilir bir durum değildir.”

Vatandaşlar, “Van’da yıllardır trafik kurallarının ihlal edildiğini sorun istenildiğinde demek ki çözülüyormuş. HDP seçim bürosu önüne araçların park etmesine izin vermeyen yetkililer lütfen ara sokaklarda yaşanan park çilesi için de aynı duyarlılığı gösterip harekete geçip müdahale etsin. Görevini yapsın. Kenti köye dönüştüren trafik karmaşasına da müdahale etsin." dedi. 

Editör: Wan Haber