WanHaber.com - Haber Merkezi

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan "Büyükşehir Belediyesi Geleneksel İftar Çadırı" bu yılda Ramazan ayının ilk gününde yüzlerce kişiyi konuk etti.  Kazanın başına geçerek yemek dağıtan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban, "Burası halkın kendi evi, kendi emekleri ve kendi malları. Büyükşehir olarak biz sadece buna aracılık ediyoruz" dedi. 

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan "Büyükşehir Belediyesi Geleneksel İftar Çadırı" bu yılda Ramazan ayının ilk gününde yüzlerce kişiyi konuk etti. Van Belediyesi eski binası arkasında kurulan iftar çadırında ilk gün bin 500 kişi yemek iftarı açtı. İlk iftar yemeğine Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Hatice Çoban ve Büyükşehir Genel Sekreterlerinden Sedat Töre katıldı. Çadıra gelen Çoban ve Töre daha sonra yemek kazanlarının başına geçerek halka yemek dağıttı. Yemek dağıtımının ardından Eş Başkan Çoban'da yemeğini alarak halkla birlikte yemek yedi.  İftar çadırının iki noktasına "Hûn bi Xêr Hatin Mala Xwe" (Evinize hoşgeldiniz) pankartları asıldı. İftarın ardından yurttaşlar Büyükşehir Eş Başkanı Çoban'a bu hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

Burada konuşan Çoban,  Ramazan ayının tüm insanlığa barış getirmesini diledi. Büyükşehir Belediyesi olarak her yıl iftar sofrası kurduklarını ve halkın burada bir araya geldiğini belirten Çoban, herkesle aynı paydada buluşmanın önemli olduğuna vurgu yaptı. Bu sofranın barış ve dayanışma sofrası olduğunu aktaran Çoban, "İftar çadırına gelen insan profiline baktığınız zaman herkes geliyor. Çünkü burası kendi evleri, kendi emekleri ve kendi malları. Büyükşehir olarak biz sadece buna aracılık ediyoruz.  Burası tüm halkımızın evidir. Zaten halkımız da bu algıyla yaklaşıyor. Kendi evinde olduğunun hissiyatına varıyor. Çadır kapasitemiz yaklaşık 1500 kişilik ama bakıyoruz ki bu da yetmeyecek. Bu nedenle sayıyı biraz daha yükseltmeyi düşünüyoruz " dedi.

Çoban, konuşmasının ardından iftara katılanlarla sohbet gerçekleştirdi. 

 

3-103.jpg

4-088.jpg

5-062.jpg

6-038.jpg

7-026.jpg

8-020.jpg

Editör: Wan Haber