Wan Haber Merkezi

Sulama sezonu öncesi kent genelinde kanal temizliği ve sulama tesislerinin bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sulama kanallarını daha verimli kullanmaları ve tarımsal sulama sezonunda sorun yaşamamaları için büyük bir özveriyle başlattığı çalışmaları sürdürüyor. 

Belediye önceki yıllarda yapılmış olan sulama tesislerinde kullanılan fakat eskiyen, bozulan ve ekonomik ömrünü doldurmuş olan sulama borularının da bakım, onarım ve yenileme işlerinin yapıyor. Bu çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı bu yine bu çalışmalarını kent genelinde artırarak sürdürecek. 

Gölet ve kanallar yenileniyor

Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda bu alanlarda ark temizliği, bakım, onarım ve yenileme işleri ile birlikte açık sistem sulama tesislerinde de temizlik çalışmaları yürütüyor. 13 ilçede kanal, havuz ve gölet temizleme çalışmalarını yürüten belediye ark temizliğinin yapıldığı yerlerde ihtiyacı olan çiftçi yurttaşlara da koruğa boru yardımında bulunuyor. Büyükşehir Belediyesine kanal ve gölet işlerinde kullanmak için boru talebinde bulunan çiftçi yurttaşlara boru dağıtımı yaparak burada çiftçilere ayrıca yardım yapıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 13 ilçede başlatmış olduğu çalışmalar Kasım ayına kadar tamamlayarak çiftçilere rahat bir nefes aldırtacak.

3-617.jpg4-487.jpg

Editör: Wan Haber