Van Büyükşehir Belediye Meclisi, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VAN-TSO)’da Kasım ayı meclis görüşmelerine devam ediyor. Gündem maddeleri görüşülmeye başlamadan önce Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, DBP’li belediyelere yapılan müfettiş teftişleri hakkında açıklama yaptı. Bozbay, müfettişlerin Van Büyükşehir Belediyesini kıskaca aldıklarını ve Van Büyükşehir Belediye Meclisinin aldığı bazı kararlar için de müfettiş tayin edildiğini belirtti. Bozbay, soruşturmaya konu olan kararların, kamu alanlarındaki boş arazilerin parka dönüştürülmesi olduğunu, bu karardan dolayı da müfettişlerin savunma aldığını söyledi. Van’da yaşanan deprem döneminde yıkılan yapılar ve alanlarda vatandaşın mağduriyetini gidermek adına aldıkları imar değişikliği kararlarının da soruşturmaya tabi tutulduğunu dile getiren Bozbay, son olarak Özalp ilçesinde yıllarca İl Özel İdaresi bünyesinde hizmet yürüten bir şantiyenin mal paylaşım komisyonu tarafından kaymakamlığa verildiğini anlattı.
Bozbay, Van Büyükşehir Belediye Meclisi olarak ilçedeki hizmetin devamı ve halkın mağduriyetini ortadan kaldırmak için şantiyeyi plana işlediklerini ve bir taraftan yerelde, yerellerin güçlenmesi, yerellere daha fazla yetki verilmesi, yerellerin ihtiyaçlarına göre karar alması için mücadele ederken, bir taraftan da bu meclislerin yerel parlamento niteliğinde olduğunu ve bu nitelikte çalışma yürütmesi, halkın ihtiyaçlarına cevap olması gerektiğini düşündüklerini söyledi. 

Bozbay, Van halkına hizmet için çalışmaya devam edeceklerini, bu görevden asla vazgeçmeyeceklerini belirterek "Bizim belediyelerimiz, Türkiye’de en şeffaf, en düzgün, en açık, en dürüst iş ve işlevler yürüten belediyelerdir. Bunu onların raporlarında da görüyoruz” dedi.

Yapılan açıklamanın ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Editör: Wan Haber