Haber: Hacı Yılmaz

Maçta ilk yarıyı 1-0 yenik kapatan Van Büyükşehir Belediyespor ikinci yarıya hızlı ve etkili başlayarak Furkan Işıkdemir ve Burak Koyuncu'nun ayağından bulduğu gollerle durumu 2-1 yapmayı başardı. Van Büyükşehir Belediyespor 90. Dakikada gol yemesi ile maç 2-2 beraberlikle sonuçlandı.

Van Büyükşehir Belediyespor'un golleri Furkan Işıkdemir ve Burak Koyuncu'dan gelirken, Körfez İskenderunspor'un golleri ise Ercan Güneri ve Burak Bükel'den geldi.

Van Büyükşehir Belediyespor- Körfez İskenderunspor karşılaşmasında hakemin çok sayıda kart göstermesi ise dikkat çekti. Maçın hakemi oyunculara 10 sarı kart 1 kırmızı kart gösterdi. Körfez İskenderunspor 3 futbolcu sarı kart görürken, Van Büyükşehir Belediyespor'da ise 7 futbolcu sarı 1 futbolcu kırmızı kart gördü.

Van Büyükşehir Belediyespor Zeki Yılmaz teknik sorumluluğunda sahaya: Selçuk Aslan, Muammer Erdoğdu, Rıdvan Okuş, Burak Koyuncu, Furkan Işıkdemir, Ali Kurt, Abdullah Temircan, Medeni Bingöl, Salih Tunar, Murat Berge ve Baran Basut onbiri ile çıktı.

Körfez İskenderunspor ise Ender Traş teknik sorumluluğundan sahaya: Mehmet Akif Önal, Ersoy Dinçer, Göktuğ Uzunoğlu, Serdar Birer, Yaşar Yılmaz, Uğur Demiroğlu, İhsan Uğur Göktaş, Osman Yıldırgan, Soner Özdemir, Ercan Güneri ve İzzettin Ekin onbiri ile çıktı.

Oğuz Kaan Turan, Mesut Küçükarslan, Barış Akdağ ve Gürkan Tanoğlu hakem dörtlüsünün yönettiği karşılaşma saat 13.00'te İskenderun 5 Temmuz Stadyumunda başladı.

Maçın hemen başında iki takımda önemli pozisyonlar buldu. Van Büyükşehir Belediyespor özellikle ilk dakikalarda yakaladı önemli ataklardan faydalanamadı.

32. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Salih Tunar sarı kart gördü.

34. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da kaleci Selçuk Aslan sarı kart gördü.

35. dakikada gelişen Körfez İskenderspor atağında penaltı kazandı. Gelişen atakta Körfez İskenderunspor'lu futbolcu ceazalanı içinde yerde kaldı. Hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Ercan Güneri fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçiren gölü kaydetmeyi başardı.

41. dakikada Körfez İskenderunspor'da Yaşar Yılmaz sarı kart gördü.

İlk yarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor, Körfez İskenderunspor karşısında soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

İkinci yarıya hızlı ve etkili başlayan Van Büyükşehir Belediyespor önemli ataklar yakaladı.

49. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor beraberliği yakaladı. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Furkan Işıkdemir fileleri havalandırarak takımının beraberlik golünü kaydetmeyi başardı.

51. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor durumu 2-1 yaptı. Henüz beraberlik golünün şokunu üstünden atamayan Körfez İskenderunspor 2 dakika sonra kalesinde 1 gol daha gördü. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan Burak Koyuncu takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetmeyi başardı.

Üstünlük golünden sonra daha dikkatli oynamaya başlayan Van Büyükşehir Belediyespor skoru korumak için oyunun temposunu düşürdü. Ayakta top tutarak skoru koruyan Van Büyükşehir Belediyespor zaman zaman önemli ataklar yakaladı.

56. dakikada Körfez İskenderunspor'da İzzettin Ekin yerini Oğuzhan Çeşmeli'ye bırakırken, Uğur Demirkol ise yerini Burak Bükel'e bıraktı.

60. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Murat Berge sarı kart gördü.

66. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Abdullah Temircan sarı kart gördü.

75. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Murat Berge yerini Hidayet Uca'ya bıraktı.

77. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Furkan Işıkdemir sarı kart gördü.

80. dakikada Körfez İskenderunspor'da Göktuğ Uzunoğlu sarı kart gördü.

81. dakikada Körfez İskenderunspor'da Osman Yıldırgan yerini Ömer Kızıldağ'a bıraktı

83. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Burak Koyuncu yerini Halil İbrahim Yazgılı'ya bıraktı.

86. dakikada Körfez İskenderunspor'da Ömer Kızıldağ sarı kart gördü.

87. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt sarı kart gördü.

89. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Abdullah Temircan ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

90. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor'da Ali Kurt yerini Havar Acar'a bıraktı.

90. Dakikada Körfez İskenderunspor 2-2'lik beraberliği yakaladı. Gelişen Körfez İskenderunspor atağında topla buluşan Burak Bükel topu ağlarla buluşturdu ve takımının beraberlik golünü kaydetmeyi başardı.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor Körfez İskenderunspor deplasmanından 2-2'lik beraberlikle döndü.

Editör: Wan Haber