HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Baskıya sömürüye ve sokağa çıkma yasaklarına karşı alanlara çıkıyoruz' şiarıylayarın saat 11:00'da Van Beşyol Meydanında yapılacak mitinge katılacak.
 

HDP MİTİNGE HAZIR! 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Van’da katılacağı mitinge ilişkin konuşan HDP Van İl Yöneticisi Necmi Kalçık, tüm Van halkını mitinge davet etti.
 
HDP Van il yöneticisi Kalçık,  Kürt halkı nasıl Roboski’yi unutmadıysa Sur’u, Cizre’yi, Kerboran’ı, Silvan’ı ve Nusaybin’i de unutmayacaktır. Cumhurbaşkanı Gazze’de ölen çocuklardan söz ediyor ama bu ilçelerimiz de hala cenazelerimiz yerde bekliyor. Bu yüzden 13 ilçemizde bu zulme ve şiddete karşı harekete geçiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve başında ki Cumhurbaşkanı bilsin ki, bu halk sahipsiz değildir.  Kısa sürede yapacağımız demokratik eylemlerle bunu göstereceğiz. 7 Ocak’ta ( Yarın) saat 11:00’de  Beşyol Mevkiinde yapacağımız ve Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın da katılacağı mitingimize tüm halkımızı davet ediyoruz. Artık ‘Savaşa dur’ demenin zamanı gelmiştir.” Dedi. (VanGundem)

Editör: Wan Haber