İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Van Bisiklet Platformu tarafından daha önce planlanan etkinlik kapsamında, Beşyol Meydanı'nda başlayan bisiklet ekinliği tarihi Van Kalesi'nde son buldu.

Vali Yardımcısı Sinan Aslan, Kültür ve Turizm İl Müdürü Muzaffer Aktuğ, Genlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Van Bisiklet Platformu üyeleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı bisiklet turunun ardından Van Kalesi'nde çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Yöresel yemeklerin dağıtıldığı etkinliklerde ip atlama gibi çok sayıda unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunları oynandı.

Yapılan etkinliklerin ardından açıklama yapan Vali Yardımcısı Aslan, "300-400 arasında bir bisikletli arkadaşımız bugün etkinliğe katıldı. Ben bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra da Muradiye Şelalesi'ne, Keşiş Gölü'ne ve Van'ın tarihine yönelik bu temalı etkinlikler yapacağız." diye konuştu.

Amaçlarının tarihi korumak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu belirten Kültür ve Turizm İl Müdürü Aktuğ ise, şöyle konuştu:

"Tarihe Pedal adını koyduğumuz etkinliğimizde 'tarihi koru, geleceğe taşı' sloganıyla etkinliğimizi yaptık. Mesele bu anlamda bir farkındalık oluşturulması meselesidir. Bundan sonraki etkinliklerimiz arasında tarihsel değerlerimizin yanı sıra doğal güzelliklerimizi de ziyaret etmek istiyoruz. Muradiye Şelalesi, Van Gölü çevresi, Keşiş Gölü gibi yerlere geziler düzenlemek istiyoruz."

Aktuğ, etkinliğe destek verenlere teşekkür etti. (AA)

Editör: Wan Haber