Van Birlikspor Basın sözcüsü ve Kulüp Başkan Yardımcısı Eren Çakır, ideallerinin doğrultusunda hareket ettiğini belirterek; “Birinci amatör ligininin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Sezona başlamadan önce yönetim ve futbolcularla bir araya gelerek birlik mesajını vermek istedik.

Müsabakalarımızın birlik ve beraberlik içerisinde geçmesini diliyoruz. Bizim önceliğimiz takımımızın başarısında sonra Van futboluna başarılı ahlaklı ve futboldan ekmek yiyecek sporcular yetiştirmektir. Hiçbir şahsi çıkar gözetmeksizin gençlerimizin geleceği her zaman birinci önceliğimizdir. Bizleri üzen en büyük konu İlimizde ne yazık kı, amatör spor kulüplerine destek çıkılmadığıdır. Bilindiği gibi maddi imkansız ve ilgisizlikten ötürü her geçen gün amatör Spor kulüplerinin sayısında azalma meydana geldiği görülmektedir.

Bu da spor anlamında gençlerimiz için büyük kayıptır. Tüm olumsuzluklara rağmen amatör spor kulüplerine her daim destek sunan , Birlikspor kurucusu ve Fahri Başkanı Rasim Aslan, Van İl Gençlik Spor Müdürü Nevzat İnanç, TFF İl Bölge Müdürü Cengiz polater, TUFAD Başkan'ı Mehmet Tuğrul, ASKF Başkan'ı Ramazan Kıvanç, Basın mensuplarına ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz" diyen Basın Sözcü'sü Eren Çakır, bu sezonun hayırlı olmasını kalben temenni ettiklerini belirtti. 

Van Havadis Gazetesi ve www.vanhavadis.com haber sitesine önemli açıklamalarda bulunan Birlikspor Kulüp Başkanı Birol Duman, Spor camiasında centilmenliğin çok önemli olduğunu belirterek;  "Lig şampiyonu olmaktan çok centilmenlik şampiyonu olalım. Kavga eden taraf  olmayın. İlkeli duruşunuz her zaman beli olsun. Sizi çeşitli bahanelerle çeşitli kavgalar içerisine çekmek isteyenler olacaktır. Sizler Birlikspor sporcuları olarak bu tuzağa düşmeyin. Bizler sahaya çıkıp oyunumuzu oynacağız. Yenmek yada yenilmek önemli değil. Önemli olan Ahlaklı davranışlarıyla birilerine ve en önemlisi Futbol camiasına örnek olmaktır.

3-829.jpg

Kesinlikle ve kesinlikle hiçbir zaman karşı tarafın Kulüp yöneticilerine hakaretvari davranışlar içerisine girmeyin. Asla Kulüp yöneticilerine kötü söz söylemeyin. Sizler sadece ve sadece güzel futbolunuzla, herkesin beğenini kazanmaya çalışın. 

Birlikspor için en önemli unsur spora gölge düşürmeden güzel bir şekilde sezonu kapatmaktır.

 Elbette sezonunu şampiyon olarak tamamlamak herkesin temennisi. Biz hem çok güzel futbol oynayacağız hem de örnek davranışımızla ismimizde söz ettireceğiz. Şimdiden hepinize başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak:Van Havadis Gazetesi

Editör: Wan Haber