Daha önce Van'da çarşı grubunun temsilcisi olan Gani Aslan bu defa ise Van Beşiktaşlılar Derneği'ni kurdu. Derneğin açılışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Aslan, Beşiktaşlılar Derneği olarak sadece bir spor derneği değil birçok sosyal ve kültürel faaliyete de imza atacaklarını söyledi.

Van Beşiktaşlılar Derneği tanıtım toplantısına Dernek Başkanı Gani Aslan, Dernek Başkan Yardımcısı Diyadin Behçet, Dernek Saymanı Servet Aktaş, Kartaliçe Van sorumlusu Rabia Yavrutürk, Çarşı Van Grubu Amigosu Ahmet Karatay, Senar Dağcı ve basın mensupları katıldı.

Van Beşiktaşlılar Derneği tanıtım toplantısında konuşan Dernek Başkanı Gani Aslan, ‘’Bugün burada toplanmamızdaki amaç, uzun yıllardır Vanlı Beşiktaş taraftarının özlemle beklediği derneğimizin tanıtmak amacıyla toplandık. Van Beşiktaşlılar Derneğini Van’da açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Derneğimiz sadece bir taraftar derneği değildir. Derneğimiz en çok sosyal ve kültürel etkinlikler ile faaliyet yürütmeyi hedefliyoruz. Özellikle Derneğimiz ilçe okullarında okuyan öğrencilerimiz ile ilgili yardım ve etkinlik organizasyonlarında bulunmayı amaçlıyoruz. Derneğimizin kurucu olan arkadaşlarımız daha önce de Çarşı Van grubu olarak birçok sosyal ve kültürel etkinliklerde bulundu. Bunları artık Dernek bünyesinde yürütmeyi hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Fikret Orman 30 Nisan'da Van'da olacak
Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın 30 Nisan'da Van'a geleceğini belirten Aslan, "Başkanımız 30 Nisan'da Van'a gelecek. Burada birçok görüşmesinin yanında Van'da bir okul yapacaklarını da söyledi. Biz her zaman eğitime destek veren bir kulübüz." dedi. 

Van'da yeni kurulan Van Beşiktaşlılar Derneği'nin kurucu yönetim kurulu ise şu şekilde oluştu:

Başkan Gani Aslan, Başkan Yardımcısı Diyadin Behçet, Genel Sekreter Hatice Şule Gökırmak, Sayman Servet Aktaş , Üye Salih Gökçenay, Üye Ahmet Bilici ve Üye Osman Fehmi Kaya.

Editör: Wan Haber