2015 Yılında Van'da açılan Van Beşiktaş futbol okulu, yetenekli çocuklara ve gençlere futbol eğitimi vermeye devam ediyor. Eski Vanspor'lu futbolculardan Sinan Tosun sorumluluğunda yürütülen çalışmalara katılımın yüksek olması gözlerden kaçmıyor.

Açıldığı günden bu yana yaklaşık 2 yıl içinde bine yakın öğrenci Van Beşiktaş futbol okulunda futbol eğitimi aldı.
Birçok başarılı öğrencinin değerlendirilmeye alındığı Van Beşiktaş futbol okulunda, yaz döneminde hafta da 3, kış döneminde ise hafta da 2 gün eğitim veriliyor.

Teknik sorumluluğunu Sinan Tosun'un yürüttüğü okulda, yardımcı antrenör olarak Mesut Güleşçe, kaleci antrenör Gökhan Yıldız ve muhasebeci olarak da Fatih Tosun görev alıyor.

Her çocuğun kendi yaş gruplarında eğitim gördüğü Beşiktaş Futbol Okulunda, 2 başarılı öğrenci, Beşiktaş Jimnastik kulübe alt yapı sorumluları tarafından takibe alınmış, 2 başarılı öğrenci ise Van Büyükşehir Belediyespor Akademi Ligine verilmiştir.

Bölge Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Futbol Okulu teknik sorumlusu Sinan Tosun, amaçlarının kentteki yetenekli çocukları ve gençleri il ve ülke futboluna kazandırmak olduğunu söyleyerek, "Bu yönde çalışmalarımız ve araştırmalarımız sürekli devam ediyor. Van'da gerçekten gizli kalmış yetenekler var. Bunları gün yüzüne çıkarmamız lazım. Van Beşiktaş Futbol Okulu olarak yaklaşık 2 yıldır çok yönlü bir eğitim vermekteyiz. Okulumuzda futbol faaliyetleri yanında fiziksel ve sosyal gelişim faaliyetleri de yapılmaktadır. Zaman zaman öğrencilerimizle tiyatro, sinema gibi faaliyetlerde giderek onların daha iyi motive olmalarını moral depolamalarını sağlıyoruz" dedi.

Tosun, "Öğrencilerimiz 2016 yılında, Kuşadası yaz kampına katılarak, kamp ortamını tanımı şansını da bulmuşlardır. Bu kampta futbol dışında düzenli uyku ve düzenli beslenme gibi sosyal eğitimlerde verilmiştir. Kentimizde Beşiktaş Futbol Okulu olarak düzenli ve istikrarlı bir eğitimle yolumuza devam ediyoruz. Futbol tutkunu gençlerimize ve çocuklarımıza kapımız her zaman açıktır diyen Sinan Tosun, inşallah yakın zamanda birçok öğrencimizi Beşiktaş alt yapısında görme imkânı bulacağız. Bu da bizleri ve aileleri çok mutlu edecektir. Yıllarca Van futboluna emek verdik ter döktük gördük ve öğrendik. Şimdi yeni yetenekleri kazanmak için sahadayız" dedi.

Kaynak:Bölgegazetesi - Salih Deniz

Editör: Wan Haber