180 ülkenin tanıtıldığı, 11 bin firma ve 180 bin profesyonel turizmci ile 7 bin gazeteciyi ağırlayan Berlin Turizm Fuarı’na katılan Doğu Anadolu TÜRSAB MYK Başkanı ve aynı zamanda Van merkezli tur operatörü olan Ayanis Turizm ve Seyahat Acentesi Yönetim Kurulu Başkanı da olan Abdullah Tunçdemir, Van’ı tanıtıyor. Federal Almanya Cumhuriyeti Başbakanı Angela Merkel’in katılımıyla açılan fuarda çeşitli ülkelerin turizmcilerine Van hakkında bilgi veren Tunçdemir, Van’ın güzelliklerini görmeye herkesi davet etti. Yakında başlayacak olan Van-Erbil, Erbil -Van uçak seferleriyle ilgili fuarda stant açan Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi Turizm Müdürlüğü yetkilileriyle de bir araya gelen Tunçdemir, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.


Irak Bölgesel Kürdistan Yönetimi Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı İsmail Sofi, Van ve Erbil arasında başlayacak olan seferlerden memnuniyet duyacaklarını belirterek, en yakın zamanda Van’ı ziyaret edeceklerini söyledi.


Başta Almanya, Fransa ve Hollanda olmak üzere kültür turu yapan ülkelerin stantlarını ziyaret eden Tunçdemir, acente yetkililerine Van’ı tanıtan broşür ve CD’ler hediye etti. Ermenistan standını da ziyaret eden Tunçdemir, 7 Eylül 2014’de 5.’si düzenlenecek olan Akdamar Ayini’ne Rum ve Süryani patriklerinin de katılacağını, bu nedenle ayinin geçen yıllara göre daha renkli ve kalabalık geçeceğini kaydetti. Tunçdemir, o gün için Erivan-Van arasında bir uçuş gerçekleştirmeyi de düşündüklerini söyledi.


İranlı tur operatörleriyle de bir araya gelen Tunçdemir, Nevruz döneminde Van’ın da İstanbul ve Antalya gibi turist ağırlayabileceğini, bunun için karşılıklı işbirliği içerisinde herkesin çok çalışması gerektiğini ifade etti.


9 Mart Pazar gününe kadar açık olacak olan fuarı 2 milyonun üzerinde ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

tuncdemir.jpg

tuncdemir-001.jpg

tuncdemir-002.jpg

Editör: Wan Haber