Van Belediyesi’nin Şubat ayı meclis toplantısı yoğun gündem maddeleri ve komisyon raporları başladı. Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, başkanlığında toplanan belediye meclis toplantısında kent için yeni kararlar alırken, yeni gündem maddeleri ve komisyon kararlarını da tartışıyor.

Belediye meclisinin bu ay ki önemli gündem maddesi kentte yaşanan ulaşım sorunları ve servis şoförlerinin eğitimi ile ilgili oldu. Meclis, kentte yaşanan ulaşım sorunlarını ve servis şoförlerinin eğitimi ile ilgili ciddi çalışmalar başlatılacak.

Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay “Meclisçe komisyonumuza havale edilen toplu taşıma araç şoförlerine verilecek eğitime ilişkin çalışma yapılmıştır. Kentimizde faaliyet gösteren halk otobüsleri ile minibüs şoför esnafının halka ilişkiler ve iletişim eğitimi için belediye Trafik Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile toplantı gerçekleştirildi. Alınan karar çerçevesinde her iki Kooperatif başkanlarıyla görüşme yapılıp katılımları sağlanması istenildi. Bu çerçevede Y.Y.Ü Üniversitesi ile de bir görüşme gerçekleştirildi ve eğitmen gönderilmesi konusunda mutabakat sağlandı. Ayrıca 5 gün sürecek olan bu eğitimin yapılabilmesi için VATBO ile görüşme yapılıp salon tahsisi sağlandı’’dedi

Bozbay’ın açıklamasının ardında AKP Meclis üyesi M.Yasin Ertürk söz alarak komisyonun çok önemli bir çalışmak yaptığını belirterek “Yapılan çalışma çok önemlidir. Bu çalışmadan dolayı ne kadar çok teşekkür etsek azdır. Önemli bir karardır ve büyük kolaylıklar dileriz” diye konuştu.

Toplamda 600 şoföre verilecek olan eğitim 18-19-20-21-22 Şubat 2013 tarihlerinde yapılacak. Ayrıca eğitime katılan tüm şoförlere kurs sonrası katılım sertifikası verilecek

Öte yandan meclis üyeleri tarafından kurulan komisyonların kent genelinde yaptıkları çalışmalarda tartışıldı. Meclis toplantısında gündeme gelen Tarım Hayvancılık Komisyonu, Eğitim Komisyonu, Ulaşım Hizmetleri Komisyonu, Kadın Komisyonu, Trafik Komisyonu, Çevre Turizm Geliştirme Komisyonu, Enerji Komisyonu raporları, çalışmaları ve belediyenin birçok gündem maddeleri tek tek konuşulup tartışıldı.

Meclisin diğer maddelerinden biri ise Mersin Vanlılar Kültür Ve Dayanışma Derneğinin belediyeden folklor kostümü talebi oldu. Konu ile ilgili bilgilendirme yapan Belediye Meclis Başkan Vekili Cahit Bozbay, “Mersin’de bulunan Vanlılar tarafından kurulmuş bir dernektir. Bulundukları yerde ilimizin kültürünü yansıtıyorlar. 20 kişilik bir halk oyunları grubu kurmuşlar ve kostümleri yoktur. Belediyemizden böyle bir talepte bulunmuşlar bu da az bir para miktarıdır. Belediye olarak kent insanımıza böylesi anlamlı bir katkımızın olmasını istiyoruz’’dedi. Bozbay’ın önerisi meclisin oy birliği ile kabul edildi.

Meclis diğer önemli gündem maddelerini Cuma gününe kadar görüşüp yeni kararlar alacak.

Editör: Wan Haber