Van Belediyesi’nin kent genelinde başlatmış olduğu çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Yapılan çalışmalar birçok alanda ve mahallelerde ayrı ayrı ekipler tarafından sürdürülüyor. Yapılan çalışmaların uzun ömürlü ve kaliteli olması için de belediye ekipleri ayrıca çaba sarf ederek çalışmalarını dikkatle yürütüyor. Çalışmaların başlatıldığı tüm noktalarda öncelikli altyapı eksikliklerini tamamlayan Van Belediyesi ekipleri, altyapı çalışmalarının ardından bu kez asfalt ve üstyapı çalışmalarını yapacak. Yapılan çalışmalar devam ederken, çalışmalara katılarak destek sunan vatandaşlar ise, belediyenin çalışmalarından oldukça memnun olduklarını belirtti. Kent genelinde devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Bekir Kıran, belediyenin 2013 yılı içerisinde kenttin tüm noktalarında çalışmalarının olacaklarını ve yapılan çalışmaların ardından kentte bulunan yol, asfalt, altyapı, su, kanalizasyon gibi sorunların tamamını çözmek için çok önemli çalışmalar yapmaya başladıklarını belirtti.


2013 yılında da önceki yıllarda olduğu gibi altyapıya önem verdiklerini söyleyen Kıran, “Bu yıl drenaj çalışmamızı 30 kilometre olarak belirledik. Bunun 15 kilometresini kendi ekiplerimizle, diğer 15 kilometresini ise ihale ederek yapmayı planladık. Şu an Cumhuriyet Mahallesi’nde yüklenici firma bir haftadır işe başlamış ve 2 ay gibi bir sürede bu işi sonuçlandıracağız. Serhat Mahallesi’nde 3 kilometrelik bir çalışmamız olacak. Süphan ve Eminpaşa mahallelerinde de 3,5 kilometrelik bir çalışmamız olacak. Bunlarla birlikte Kale Yolu ve Eski Kale Yolu’nda da çalışmalarımız başlayacak” dedi.


Asfalt, kaldırım ve parke taşı çalışmalarının da hızla devam edeceğini söyleyen Kıran, “Bu yıl bütün ana arter yollarımızdaki kaldırım, drenaj ve asfalt sorunları çözülecek. Kentimizin ana arter yolları sorunsuz bir trafik akışına sahip olacak. Kale, Eski Kale ve Eski Erzurum yolları, Beddiüzaman, Eski Cezaevi Sokak, Hıdırelez ve İskele caddeleri gibi önemli yolları ve mahallelerimizin tamamını sorunsuz bir şekilde yılsonu programımıza kadar çalışarak tamamlayacağız. Ayrıca bunlar ile birlikte şehir merkezinde birkaç sokakta parke taşı çalışmamız eksik kalmıştı, ihalemizi yaparak bu yollardaki sorunları da çözeceğiz. Bu ihale ile birlikte 15 bin metrekare parke taşı çalışması yapılacak” dedi.


""

2009 yılından bu yana mahallelerde başlattıkları minibüs ve otobüs güzergâhları ile ilgili asfalt çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini aktaran Kıran, bu yıl içerisinde eksik kalan 8 mahalledeki çalışmaları da tamamlayacaklarını belirtti. Kıran, “Bu yıl 200 bin ton asfalt çalışması planladık, bunun 100 bin tonunu kendi çalışanlarımızla diğer 100 bin tonunu ise iki ayrı yüklenici firmaya ihale ettik. Asfalt ekiplerimiz Yenimahalle, Buzhane, Eminpaşa ve Hatuniye mahallesindeki çalışmalarını tamamlamak üzeredirler. Tamamlanan çalışmaların ardından programda olan diğer mahallelerimize giderek çalışmalarına devam edeceklerdir” diye konuştu.

Editör: Wan Haber