Van Belediyesi, kent genelinde başlatmış olduğu hizmet çalışmalarını tüm mahalle ve alanlara yayarak devam ediyor. Kentte yapılan su, kanalizasyon, drenaj, yol açma, yol genişletme ve asfalt çalışmalarının startını veren Van Belediyesi ekipleri, birçok mahallede çalışmalarını tamamlayarak başka mahallelerde yeni çalışmalara başladılar. Belediye ekipleri, Eminpaşa Mahallesi’nde kısa bir süre önce başlatmış olduğu yeraltı ve drenaj çalışmalarının tamamlamasının ardında burada yapacak 6 kilometrelik asfalt serimine başladı. Kısa süre içerisinde burada çalışmalar tamamlanma noktasına getirilirken, mahallede ayrıca bin 100 metrelik drenaj hattı çalışması da tamamlandı. Bu çalışmaların tamamlanması ile birlikte mahallenin altyapı ve asfalt çalışmaları da bitirilecek.
 

Belediyenin mahallerde bu çalışmaları süratle devam ederken, belediyeye ait diğer bir ekip ise Akköprü Mahallesi’nde bulunan ve kenttin en işlek yollardan biri olan Hıdırelez Caddesi, çevresi ve kenttin en büyük mezarlığı konumunda olan Akköprü Mezarlığı’nda da önemli bir çalışma başlattı. Belediye ekipleri Akköprü Mezarlığı’nın eskimiş ve birçok noktada yıkılmış olan 2 kilometre uzunluğundaki duvarının tamamını yıkarak yeni, estetik ve mezarlığa uygun olacak bir duvar yapacak. Yapılacak olan duvar ardından burada bulunan Hıdırelez Caddesi’nde de drenaj hattı çalışmasını yapacak ve daha sonra 3 kilometreye yakın asfalt çalışması ve 7 bin metrekarelik kaldırım çalışması yapılacak. 

""
 

Hıdırelez Caddesi’ni ve çevresini standartlara uygun hale getirecek olan belediye, kısa sürede bu çalışmalarını da tamamlayacak. Belediye buradaki çalışmalarının ardından Akköprü Deresi’nin kenarında bulanan yolları yaparak burada yeşil kuşak projesi uygulayacak. Bu alanlarda yapacağı çalışmaların startını veren belediye ekipleri, sabahın erken saatlerinde mezarlık duvarlarının yıkım çalışmalarını başlattı. Yapılan çalışmaları belediyenin teknik personelleri ile birlikte yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, en kısa zamanda da buradaki çalışmalarını tamamlayacaklarını aktardı.

Editör: Wan Haber