Van Belediye Başkanı Bekir Kaya’nın ilk oturuma başkanlık ettiği toplantıda, kentin önemli sorunları ile ilgili kararlar alındı. İlk olarak İş Kolları ve Pazaryeri Düzenleme Komisyonu tarafından hazırlanan rapor üzerine söz alan Abdulkadir Dalga, “Sanayi sitesinden belediyeye ait yeşil alanlar bulunmakta. Yaşanan deprem sonrası buralar işgal edilmiş ya da tahrip edilmiştir. Buna acilen bir çözüm getirmememiz gerekir. Pazar yerlerinin çoğu sıkıntılı, aileler pazara gittiğinde lavabo olmayışından sıkıntı yaşanmaktadır. Bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor” dedi.
 

Kadınlara yönelik eğitim seminerleri ile ilgili bilgi veren komisyon üyesi Yıldız Çetin ise, “4 yıldır mahallelerde ev kadınlarına yönelik eğitim seminerleri vermekteyiz. Bunların içinde ev içi şiddet öğelerinin araştırılması amaçlı anket ihalesi süreci başlatılmıştır. Mahallelerde yaptığımız seminerlerde her evden bireyin katılamadığını düşünerek 5 bin adet el broşür basıldı. Bunları mahallelere VAKASUM çalışanlarıyla birlikte dağıtacağız. Türkçe ve Kürtçe olarak bastırdığımız el broşüründe kadınların gebelik, doğum ve lohusalık süreçleri bilgileri yer almakta. Kadınlarımızın sağlıkları konusunda daha iyi bilinçlenmesi amaçlı yapıyoruz” dedi.
 

Kadın-Erkek Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan raporda engelli vatandaşlara yönelik kaldırımlarda engelli yürüyüş bantları yapımı için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Komisyon üyeleri ile Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli olan teknik personelle birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kaldırımların incelemesi yapıldığı ve teknik bilgileri alındığını belirten Yıldız Çetin, “İlimizde engelli vatandaşların daha rahat hareket edebilmesi amaçlı yaptığımız bu çalışmaların yapıldığı yerlerde uygulanışını gördük ve bilgi alışverişinde bulunduk. Bu engelli kaldırım yürüyüş bantların Sıhke Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi’nde ilk uygulamamızı yapacağız. Bu işin ihalesi yapıldı. Van’da bulunan engelli dernekleriyle de görüşerek istek ve taleplerini dikkate alacağız” diye konuştu.
 

Gündeme alınan bu maddelerin tamamı oy birliği ile karara bağlanarak kabul edildi.

Editör: Wan Haber